Un turist ceh dat dispărut a fost căutat pe munte de salvamontiști. Bărbatul a fost găsit în gara din Braşov

Un turist ceh dat dispărut a fost căutat pe munte de salvamontiști. Bărbatul a fost găsit în gara din Braşov
Salvamont Suceava. Sursa foto: Facebook

Un turist ceh a fost căutat de echipele Salvamaont Prahova, după ce marți noapte a fost semnalată dispariția sa, în zona Brânei Caraimanului. Autoritățile au pornit în căutarea turistului în cursul nopții până la ora 2:00, iar dimineață căutările au continuat.

Mai mult a fost solicitat sprijinul aerian, un elicopter survolând zona. Din fericire turistul ceh a fost găsit în Gara Brasov de către polițiști.

“Desfășurare masivă de forțe pentru căutarea unui turist ceh, dat dispărut aseară, la ora 21.52, de către colegul său, în zona Branei Caraimanului. Salvatorii montani au început căutările aseară, continuind până în jurul orei 2.00. Telefonul celui căutat nu putea fi apelat. Dimineața, căutările au continuat terestru, cu efective mărite.

Am solicitat și sprijin aerian la IGAv, care a survolat zona, împreună cu un salvator montan. De această dată, telefonul suna, dar acesta nu raspundea.

În cele din urmă, turistul ceh a fost găsit în Gara Brasov, în jurul prânzului, de către poliție”, a transmis Salvamont Prahova.