Unde găsești adeverința de vaccinare anti-COVID-19. O poți descărca online

Unde găsești adeverința de vaccinare anti-COVID-19. O poți descărca online

Persoanele cărora le-a fost administratanti-COVID-19 ar putea intra în posesia adeverinței de vaccinare începând de săptămâna viitoare. Medicul colonel Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul.

Documentul va fi descărcat în format electronic și va fi disponibil pentru persoanele care au primit cele două doze.

„Fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze să poată să-și descarce adeverința de vaccinare, în format electronic, direct din Registrul electronic național al vaccinărilor.

Practic, persoana vaccinată își introduce câteva date de siguranță și poate să își descarce această adeverință”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă în timpul conferinţei de presă de marţi.

Adeverința online se va putea obține de pe adulti.renv.ro. Ea va putea fi accesată după accesarea butonului „Obțineți adeverința electronică de vaccinare!” și completarea câmpurilor ulterioare cu datele personale.

De asemenea, adeverința va putea fi obținută și în format fizic, după vaccinare.

Reacția lui Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, despre condiționarea participării cetățenilor la evenimente, în baza vaccinului

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a vorbit pentru B1 TV despre posibilitatea ca evenimentele mari și medii să fie reluate din această vară, iar accesul spectatorilor să se efectueze pe baza unei adeverințe de vaccinare, a unui test negativ sau a unui document care să ateste că posesorul său a trecut prin boala COVID-19.

„Ce aș vrea să subliniez este că accesul la cultură este garantat prin Constituție. Așadar, de aici ideea de a nu merge pe o variantă atât de tranșantă cum a mers Israelul, care a organizat, iată, primele evenimente din acest an, iar acolo accesul publicului a fost permis doar cu dovada efectuării rapelului.

Atenție, doar cei care au putut oferi dovada efectuării rapelului au putut avea acces la acest eveniment organizat de primăria din Tel Aviv. Sigur că în Europa discuțiile sunt încă destul de efervescente. Am înțeles că în data de 17 martie cei de la Comisia Europeană vor prezenta public o variantă legată de pașaportul verde digital”, a declarat Bogdan Gheorghiu, marți, pe B1 TV.