UPDATE/ Cum arată documentul Black Cube în care Dan Adamescu apare drept "client": Ce angajament își luaseră spionii contra unei sume fabuloase de bani// Poziția familiei Adamescu(FOTO)

UPDATE/ Cum arată documentul Black Cube în care Dan Adamescu apare drept "client": Ce angajament își luaseră spionii contra unei sume fabuloase de bani// Poziția familiei Adamescu(FOTO)

UPDATE: În urma publicării acestui articol, familia Adamescu a trimis un drept la replică, prezizând următoarele:

Pozitiafamiliei Adamescueste ferma si a fost facuta public si anterior: Dan Adamescu nu asemnatvreun contract cu firmaBlack Cube si nici nu are vreo legatura cu acuzatiile privind presupusa spionare a procurorului sef al DNA. Documentul citat de HotNewspoarta titlul de proiect si pare a fio oferta de servicii.

“Nu a fost si nu este nevoie de angajarea unei firme de investigatie precum Black Cube pentru a relatamotivarea politica, incalcarile drepturile omului si flagranta netemeinicie a urmaririi penale si a condamnarii lui Dan Adamescu, care continua in acest moment cu procesul meu de extradare. Dan Adamescu a fost declarat vinovat din prima zi de proces siarestat cu motivul ca este un om de afaceri influent. I s-a refuzat pe urma eliberarea pe motiv ca refuza sa-si admita vinovatia. Dovezile procurorilor constau in marturia unui singur martor care aorganizat devalizarea firmei insolvente. Cerem statului roman oprirea imediata a tuturor actelor impotriva familiei Adamescu si firmelor din grupul The Nova Group (TNG).Amintim ca TNG a dat in judecata statul roman la Curtea Internationala de Arbitraj de la Washington pentru falimentul fortat al companiei Astra Asigurari regizat de KPMG la comanda ASF sub conducerea domnilor Dan Radu Rusanu si Misu Negritoiu.” declara Alexander Adamescu.

În premieră, contractul dintre Dan Adamescu și Black Cube ar fi fost făcut public de Hotnews.

Deși familia Adamescu a negat de curând, printr-o firmă de PR, că a avut vreun "vreo legatură de orice natură" cu firma menționată, sursa citată prezintă acum un document care ar reprezenta detaliile operaţiunii “Volcanic Eruption”.

Foto: Hotnews

Care erau obiectivele lui Dan Adamescu, așa cum rezultă din contract:

"Obiectivul proiectului este de a convinge Agentia Anticoruptie din Romania (de aici incolo numita "DNA") sa-si retraga acuzatiile la adresa clientului, intorcand astfel verdictul de vinovat, in ideea ca a fost pronuntat tinand cont de proceduri penale motivate politic, cu incalcarea drepturilor omului in cazul clientului, dar si neintemeiate", se arata in documentele obtinute de HotNews.ro.
Potrivit planului Black Cube, actiunile de spionaj propuse vizau mai multe nume-cheie care dirijeaza investigatiile impotriva lui Dan Adamescu.
"Aceasta lucrare va include identificarea urmatorilor factori:
a) Intelegerea investigatiei, incluzand (dar fara a se limita la):
1) Identificarea indivizilor si entitatilor din spatele campaniei si a investigatiei impotriva clientului
2)Identificarea motivelor si intereselor indivizilor si entitatilor care actioneaza impotriva clientului
3) Dezvaluirea intregului set de alegatii impotriva clientului
b) Combaterea investigatiei, incluzand (dar fara a se limita la):
1) Identificarea indivizilor-cheie care dirijeaza investigatia
2) Obtinerea de parghii asupra respectivilor indivizi, cu scopul exercitarii de presiuni pentru incetarea investigatiei
9. Ulterior, Black Cube va intocmi un raport spre a fi prezentat contactelor din interiorul DNA si al altor agentii relevante din Romania si de a incerca negocierea inlaturarii acuzatiilor impotriva clientului.
10. In completare, Black Cube va intocmi profilele tuturor jucatorilor-cheie cu scopul de a identifica orice alta informatie sensibila ce ar putea fi folosita, coroborat cu punctele mentionate mai sus, cu scopul de a negocia cu anchetatorii si de a-i convinge sa puna capat actiunilor impotriva clientului.", notează sursa citată.

Contactată de HotNews.ro, agenția de PR împuternicită să prezinte punctul de vedere al familiei Adamescu a declarat că se îndoiește de validitatea acestui document, "care poate pur și simplu să reprezinte o ofertă către familia Adamescu și nu știm dacă a fost vizualizată vreodată de vreun membru al familiei".

Contractul cu Adamescu, condamnat între timp sub acuzația că a mituit judecători pentru a pronunța soluții favorabile firmelor sale, ar fi fost în valoare de 600.000 de lire și ar fi avut ca obiectiv determinarea DNA de a-și retrage acuzațiile în acest dosar, au explicat surse pentru HotNews. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe