Vacanțele de iarnă și primăvară se lungesc cu o săptămână

Vacanțele de iarnă și primăvară se lungesc cu o săptămână

Anul școlar 2011-2012 va avea mai puține vacanțe, dar vacanța de primăvară va avea două săptămâni în loc de una, iar cea de iarnă trei în loc de două, a declarat, marți, ministrul Educației, Daniel Funeriu, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit ministrului a fost eliminată pentru acest an școlar vacanța dintre semestre.

„Semestrul întâi al anului şcolar 2011-2012 începe luni, 12 septembrie, şi se finalizează în 23 decembrie 2011. În acest interval va fi o vacanţă pentru ciclul primar în intervalul 22 – 30 octombrie. Vacanţa de iarnă începe în 24 decembrie 2011 şi se încheie în 15 ianuarie 2012, având astfel trei săptămâni”, a precizat Daniel Funeriu.

Totodată Funeriu a anunțat măsuri sporite împotriva fraudării examenului de bacalaureat și înâsprirea pedepselor pentru cei prinși copiind.

„Este vorba de interdicţia de a da bacalaureatul următoarele două sesiuni, în cazul celor care sunt prinşi copiind. Aşadar, când vorbim despre bacalaureat spunem stabilitate, organizare ireproşabilă, transparentizare sporită prin accesul observatorilor acreditaţi la supraveghere. Toţi inspectorii generali şcolari au fost instruiţi să colaboreze cu organele de anchetă în cazul fraudelor” adeclarat Funeriu.

Ministrul educației, Daniel Funeriu: Vacanțele de iarnă și primăvară se lungesc

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_6640').select();" id="embed_text_6640" />