Vaccinarea împotriva COVID-19 în București, greu accesibilă. Cei care vor să se imunizeze întâmpină mari dificultăți

Vaccinarea împotriva COVID-19 în București, greu accesibilă. Cei care vor să se imunizeze întâmpină mari dificultăți
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vaccinarea împotriva COVID-19 a devenit o cursă cu obstacole în București, susține Libertatea într-un experiment realizat în plină explozie a numărului de cazuri de COVID-19.

Pandemia de COVID-19 este din nou pe un trend de creștere la nivel național. Spre exemplu, la cel mai recent bilanț de până acum, cel de joi, Ministerul Sănătății a raportat 7.129 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Vaccinarea împotriva COVID-19 în București a devenit greu accesibilă

Platforma de vaccinare nu mai funcționează, iar centrele de imunizarea au fost închise, inclusiv în Capitală. Call center-ul pentru programări, acolo unde nu răspunde nimeni, a fost transformat între timp în mijloc de asistență pentru obținerea certificatului verde.

Reporterii Libertatea susțin că au așteptat zeci de minute pentru a discuta cu un operator de la DSP București.

În plus, deși pacienții sunt îndrumați să se programeze singuri apelând la medici din lista disponibilă pe vaccinare-covid.gov.ro, mulți dintre medici spun că nu mai vaccinează în cabinete.

„Este dat greșit numărul, este dat greșit, vă zic eu”, transmite secretara unui mic centru medical din Berceni.

Reporterii Libertatea au sunat apoi la cabinetul individual al unui medic de familie din sectorul 4. „Noi nu facem asta. Nu!”, răspunde cu rapiditate asistenta medicală și apoi încheie cu „Sănătate!”.

Un răspuns a venit în cele din urmă de la o rețea medicală privată, care angajează și medici de familie.

„La noi se poate, da. În principiu, vaccinarea se face doar vineri în intervalul orar 9-11. Dar trebuie să ne spuneți dacă doriți, că vă punem pe listă. Se deschide un flacon doar dacă sunt oameni. Vă sunăm noi”, a spus operatoarea de la Medicover.

Reporterii Libertatea susțin că a fost nevoie de două zile și circa 10 apeluri telefonice pentru o programare la vaccinare anti-COVID-19 în București.

Urmăriți B1TV.ro și pe