Valeriu Gheorghiță a anunțat că din 2 august începe vaccinarea cu serul Moderna a adolescenților cu vârste între 12 și 17 ani (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță a anunțat că din 2 august începe vaccinarea cu serul Moderna a adolescenților cu vârste între 12 și 17 ani (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat că din 2 august începe vaccinarea adolescenților cu vârste între 12 și 17 ani cu serul dezvoltat de compania Moderna. Pentru fiecare caz este nevoie de consimțământul informat de la părinți, aparținător sau tutorele legal. E important ca minorul să fie însoțit atunci când vine la centrul de vaccinare. Și aici vaccinul se administrează în două doze, la interval de 28 de zile.

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea adolescenților cu serul Moderna

„Pe 23 iulie, Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat extinderea indicației de administrare a vaccinului de la Moderna pentru grupa de vârstă 12 – 17 ani. Deci din 2 august se va putea vaccina cu acest vaccin pentru această grupă de vârstă.

În aceste zile se optimizează platforma națională de programare, care să permită, începând din 1 august, programarea celor care vor să se vaccineze cu vaccinul de la Moderna.

Procedurile și modalitățile de vaccinare sunt similare cu populația de peste 18 ani: schema de vaccinare e nemodificată, constă în două doze administrate la interval de 28 de zile.

Minorii trebuie să primească consimțământul informat de la părinți, aparținător sau tutorele legal. E importantă însoțirea minorilor la centrele de vaccinare de către reprezentantul legal. Vaccinarea se face în aceleași centre în care avem vaccin Moderna, inclusiv în cabinetele de medicină de familie în care e distribuit acest vaccin”, a declarat Valeriu Gheorghiță.