Valeriu Gheorghiță, după ce EMA a aprobat vaccinul de la Pfizer pentru copiii între 12-15 ani: De săptămâna viitoare se vor putea face programări pe platformă, în conturile părinților

Valeriu Gheorghiță, după ce EMA a aprobat vaccinul de la Pfizer pentru copiii între 12-15 ani: De săptămâna viitoare se vor putea face programări pe platformă, în conturile părinților
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

După ce EMA a aprobat vaccinul împotriva COVID-19 produs de la Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat că de săptămâna viitoare se vor putea face programări pe platformă, în conturile părinților.

Valeriu Gheorghiță anunță că părinții își vor putea programa copiii pe platforma de vaccinare

„Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați.

Odată cu această autorizare facem încă un pas spre normalitate!Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă. Este important de menționat că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal. În acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinților”, a declarat Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, citat de RO Vaccinare.

Vaccinul de la Pfizer aprobat în UE pentru copiii cu vârsta între 12-15 ani

Vaccinul de la Pfizer a devenit primul ser împotriva COVID-19 din Uniunea Europeană care a fost aprobat pentru utilizare la adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Înainte, vaccinările împotriva COVID-19 fuseseră disponibile numai pentru cei cu vârsta de 16 ani și peste, scrieEuronews.

„ComitetulEMApentru medicamente umane (CHMP) a aprobat astăzi utilizarea vaccinului de la Pfizer / BioNTech numit Comirnaty pentru adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani”, a declarat Marco Caveleri, șeful strategiei de amenințări și vaccinuri pentru sănătatea biologică). „Vaccinul era deja autorizat la persoanele cu vârsta de peste 16 ani și acum avem date care arată că vaccinul este sigur în vârsta de 12 până la 15 ani”.

UE nu este primul bloc care le permite tinerilor să obțină imunizarea. La începutul acestei luni, Statele Unite au aprobat Pfizer / BioNTech pentru utilizare de urgență la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, unde Administrația pentru Alimente și Medicamente a țării a declarat că beneficiile depășesc riscurile potențiale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari