Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. Sursa foto: Facebook

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, spune că deja se poate vorbi de un val 4 pandemic în majoritatea țărilor din Europa, iar la ora actuală în România sunt analizate mai multe variante care pe de o parte au rol de motivare suplimentară pentru a stimula vaccinarea, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții.

Măsurile încă nu au fost agreate în formă finală și încă mai există o perioadă rezonabilă de timp pentru definitivarea planului, dar cu siguranță va fi o cale de mijloc, a mai spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, marți seară, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Valeriu Gheorghiță, pe B1 TV, despre al patrulea val pandemic și eventuale măsuri

„Noi trebuie să ne uităm la ce se întâmplă în restul țărilor europene și acolo observăm categoric o creștere importantă a numărului de cazuri. Practic, la nivel european s-a ajuns la circa două treimi din vârful valului precedent, deci practic vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. În ceea ce privește măsurile care au ca scop controlarea răpândirii infecției SARS-CoV-2, aici cred că România poate este țara cu cele mai relaxate măsuri din acest punct de vedere și este ca urmare a evoluției epidemiologice favorabile. Era până la urmă un obiectiv dorit și un obiectiv așteptat de toată lumea”, a declarat oficialul.

Referitor la măsurile ce vor fi implementate, președintele CNCAV a explicat: „Cu siguranță, în momentul acesta este o dezbatere și sunt analizate mai multe variante care, vedem, pe de o parte au rol de motivare suplimentară a persoanelor care eventual vor dori să se vaccineze, și pe de altă parte sunt luate în calcul un pachet de restricții. Cu siguranță, va fi o cale de mijloc, așa cum deja s-a anunțat, dar ele necesită a fi agreate, evident, și transpuse probabil într-un act normativ, măsuri care până la urmă să fie coerente, să fie fundamentate științific, să aibă cât mai puțin impact social, adică să nu creeze nemulțumiri în rândul oamenilor, deși categoric vor fi persoane nemulțumite cu măsuri, așa cum s-a întâmplat și până acum, însă până la urmă toate aceste demersuri trebuie să aibă un singur obiectiv, și anume protejarea sănătății populației”.

„Din acest punct de vedere, sunt în pregătire o serie de măsuri, așa cum ați amintit și dumnevoastră, dar ele încă nu sunt agreate în forma finală și încă nu au fost comunicate, dar cu siguranță se va face acest lucru cât se poate de repede. Încă mai avem timp în următoarele săptămâni, un timp rezonabil aș putea spune, până să definitivăm acest plan și Ministerul împreună, sigur, cu Guvernul să îl prezinte”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

Urmăriți B1TV.ro și pe