Vasile Blaga: Vămile de interior, marea problemă a României

Vasile Blaga: Vămile de interior, marea problemă a României

Prezent, luni, în platoul emisiunii „Evenimentul Zilei„, difuzată de B1 TV, fostul Ministru de Interne Vasile Blaga a declarat că Laurențiu Mironescu a lucrat cu actualul Ministru de Interne, Traian Igaș, cel din urmă având încredere în Mironescu și astfel ajungând să îl numească în funcția de secretar general al MAI. Mironescu a fost demis luni, din aceasta funcție, fiind investigat de DNA pentru evaziune fiscală.

Fostul ministru a precizat că în timpul mandatului său toate persoanele candidate pentru funcții în cadrul MAI erau verificate cu ajutorul instituțiilor statului, precum SRI sau DNA.

Blaga a mai spus că vămile de interior reprezintă marea problemă a României, cum a declarat și președintele Traian Băsescu anterior. „În general din frontieră se face tranzit spre vămile de interior iar aici trebuie foarte multă atenție cum se închid operațiunile vamale, dacă nu sunt firme fantomă și se pierde pe traseu marfa astfel încât statul nu își mai obligațiile pe care le au firmele respective”, a precizat fostul ministru.

Vasile Blaga: În mandatul meu toate persoanele erau verificate de SRI și DNA

Embed: " />

Vasile Blaga este de părere că  fundamentală în punerea în funcție a lui Mironescu a fost prietenia dintre acesta și Traian Igaș precum și încrederea acordată de actualul Ministru de Interne fostului secretar general al MAI. „Nu cred că restul analizei a dus la numirea lui Mironescu”, a precizat Blaga.

Vasile Blaga: Relația dintre Mironescu și Igaș, fundamentală în alegerea primului

Embed: " />

DNA a efectuat, luni, o serie de percheziții, într-un dosar de evaziune fiscală și corupție, inclusiv în locuința lui Laurențiu Mironescu, acesta fiind unul dintre suspecți. Mironescu a fost demis, după ce a fost dus la sediul DNA pentru audieri, la cererea Ministrului de Interne, Traian Igaș, fiind înlocuit de Alexandru Dumitrina.