Vaslui: O asistentă medicală a fost învinețită de patronul ei, după ce și-a cerut drepturile salariale

Vaslui: O asistentă medicală a fost învinețită de patronul ei, după ce și-a cerut drepturile salariale

O asistentă medicală din Vaslui a fost bătută de patron, pentru că a îndrăznit să-şi ceară drepturile salariale. Femeia în vârstă de 35 de ani a fost lovită cu palmele peste faţă şi cap, după ce patronul a aflat că a depus o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Asistenta a reclamat faptul că nu şi-a luat salariul pe luna februarie şi a fost totodată obligată să îşi dea demisia.

„Mi-a dat în buză am buza spartă, am cetificat medico legal, cu palma peste ureche, de gât m-a strâns, m-a trântit pe canapea, am venit cu capul de perete”, povestește Mihaela Pârvan.

Asistenta medicală în vârstă de 35 de ani, lucrează de mai bine de doi ani la clinica medicală.  Femeia susţine că patronul obişnuieşte să vorbească urât, să ameninţe angajatele şi să le jignească. Mai mult, femeia susţine că a fost obligată să îşi dea şi demisia iar salariul pe luna februarie nu l-a primit nici în momentul de faţă.

„Am fost la ITM și am depus o declarație și astãzi înainte sã dea în mine mi-a și spus, dacã ai fost la ITM crezi cã mã impresionezi. Eu mi-am dat demisia pe 18, am fost obligatã, motive nu au sã mã de afarã. Mi-a dat sa semnez niște hârtii precum cã renunț la preaviz. Nu am de ce să renunț la previz ca am facut deja o săptamână și atunci m-a luat la bătaie”, a mai spus femeia.

Orbit de furie cã angajata nu a renunțat la preaviz, patronul și-a pierdut controlul și a început sã o loveascã cu palmele peste fațã. Speriatã, asistenta a sunat la numãrul de urgenþã.

Patronul s-a dat în stambã în fața polițiștilor și jandarmilor sosiți la faþa locului. Pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, bãrbatul a fost amendat.

Reprezentanţi Inspectoratului Teritorial de Muncă au explicat şi ce i se poate întâmpla angajatorului în cazul în care nu îi plăteşte asistentei salariul.

Asistenta medicală este decisă să îl acţioneze în instanţă pe patronul bătăuş.

Urmăriți B1TV.ro și pe