Verdictul medicilor legiști: Cum au murit cele cinci persoane din comuna Bascov, ucise de un bărbat cu probleme psihice

Verdictul medicilor legiști: Cum au murit cele cinci persoane din comuna Bascov, ucise de un bărbat cu probleme psihice
Foto: pixabay.

Autopsia celor cinci persoane ucise marți, 9 august, la Bascov, s-a terminat. Potrivit primelor concluzii ale medicilor legiști, toți prezentau același tip de traume la nivelul capului. Este vorba despre traumatisme cerebrale și traumatisme cervicale prin lovire. Aceștia fiind loviți în zona capului și a gâtului cu obiecte foarte dure, informează antena3.

Verdictul medicilor legiști

”S-a produs secționarea mai multor pachete vasculare. Este dificil de spus o ordine cronologică (a uciderii membrilor familiei, n.red.) pentru că iau ca reper, și aceasta este și menirea unui medic legist care trebuie să fie la fața locului, instalarea semnelor precoce de moarte reală.

Ori la ora la care am intrat în camere și am examinat cadavrele tuturor celor cinci semnele erau deja instalate, fapt ce denotă că a trecut un timp rezonabil, cel puțin șase ore, privind instalarea acestor semne de moarte reală”, precizează medicul legist, citat de antena3.

Familia ucigașului era destul de protectivă

Eugen Smeureanu, medicul psihiatru care-l trata pe bărbatul din Bascov care și-a ucis rudele, a declarat că familia era protectivă cu acesta și nu voia să-l expună. Medicul a mai spus că-l trata pe bărbat din 2014, dar îl vedea doar de două – patru ori pe an, căci tatăl lui obișnuia să vină să-i ia medicamentele.

„De obicei venea tatăl dânsului să-i ia tratamentul și dânsul venea de 2-3-4 ori pe an.

Familia era destul de protectivă, probabil nu voia să-l expună foarte mult. Era mai puțin comunicativ, familia niciodată nu mi-a relatat niciun fel de tulburare de comportament mai ieșită din comun ale pacientului. De obicei, era izolat, închis în sine”, a spus Eugen Smeureanu, pentru Digi24.

Masacru din comuna Bascov, județul Argeș

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș a anunțat marți, 9 august, prinderea unui suspect bănuit de comiterea celor cinci crime: un bărbat de 53 de ani, cunoscut cu probleme psihice. Localnicii din comuna Bascov, judeţul Argeş acolo unde au fost găsiţi cei cinci oameni ucişi sunt în stare de şoc.

Poliţiştii a fost alertaţi prin apel la 112 de către un membru al familiei care ar fi făcut descoperirea macabră atunci când s-a întors acasă. Criminaliștii ajunși la fața locului au constatat cele sesizate. Victimele prezentau mai multe plăgi prin înjunghiere la nivelul corpului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:41 - Rareș Bogdan: Eu sper din suflet să ne prindă Crăciunul în Schengen / Întrebarea este ce se întâmplă în cazul în care nu vom fi admiși. România poate fi un jucător (VIDEO)
22:31 - Unde merg cele 31,5 miliarde euro primite recent de România de la UE
22:28 - Dani Oțil, ultimatum pentru Gabriela Prisăcariu. Motivul pentru care prezentatorul TV ar fi dispus să divorțeze: „Nu vreau să pun presiune pe tine”
22:03 - Trăian Băsescu, lăsat fără microfon în Parlamentul European în timp ce enumera lideri europeni care „s-au pus în slujba lui Vladimir Putin” (VIDEO)
21:58 - Un avion NATO specializat în misiuni de spionaj, strategice și tactice survolează în cerc teritoriul României
21:55 - Alina Petre nu și-a pierdut speranța în dragoste. Fosta noră a lui Virgil Măgureanu vrea să se căsătorească din nou: „Voi face pasul când va veni momentul”
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Thriller real la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins în apropierea școlii. Criminalul a fost prins și…declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei