Vești bune din partea medicului Adrian Marinescu: „Vom avea sărbători liniștite”

Vești bune din partea medicului Adrian Marinescu: „Vom avea sărbători liniștite
Dr. Adrian Marinescu

Medicul Adrian Marinescu, de la Spitalul Matei Balș, se așteaptă ca România să nu sufere prea mult în luna decembrie, din punct de vedere epidemiologic. Potrivit directorului medical, sărbătorile românilor vor fi liniștite.

„În momentul de față lucrurile sunt mai mult decât echilibrate și de la o zi la alta situația e mai bună. Numai că nu poți să nu te uiți cu un ochi la ce se va întâmpla mai încolo.

E clar că vom avea sărbători liniștite, este un lucru cert pentru noi toți, dar contează ce va fi pe urmă”, a declarat Marius Tucă, pentru Aleph News TV.

Cifrele COVID-19 în România, la zi

Potrivit cifrelor oficiale de la Guvern, de la debutul pandemiei, în România au fost raportate 1.769.783 de cazuri de COVID-19, dintre care 10.156 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. De asemenea, 1.658.933 de pacienți au fost declarați vindecați.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.452. Dintre acestea, 1.380 sunt internate la ATI. Dintre cei 1.380 de pacienți internați la ATI, 136 au certificat care atestă vaccinarea.

Incidența cumulată la 14 zile, la nivel național,  raportată de către INSP a ajuns la 2,71 la mia de locuitori. În prezent, în România mai sunt doar 10 județe în scenariul roșu. Lista localităților cu incidența mai are de 3 la mia de locuitori poate fi consultată AICI!

Ultima oră
19:40 - Testare pentru toate persoanele care sosesc în Marea Britanie. Condițiile de intrare în țară, înăsprite după depistarea unor infectări cu varianta Omicron
19:20 - Șeful WTA, profund îngrijorat că Shuai Peng ar fi „cenzurată”. Tenismena dispăruse săptămâni întregi după ce a acuzat un fost vicepremier al Chinei că ar fi violat-o
18:52 - Viktor Orban, scrisoare de felicitare pentru Nicolae Ciucă: Pandemia a arătat că Ungaria și România pot conta întotdeauna una pe cealaltă / Premierul ungar, încântat de prezența UDMR la guvernare
18:32 - Circa 62.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 7,71 milioane au primit măcar o doză în cele 11 luni scurse de la debutul campaniei
18:14 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie. În această perioadă, puterea e a celor echilibrați și cu forță sufletească (VIDEO)
17:07 - Metrorex, informații despre circulația metroului din București în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie
16:57 - Adriana Pistol (CNSCBT): În România există șapte laboratoare care efectuează secvențieri. Spitalel Covid, alertate să recolteze probe pentru depistarea variantei Omicron (VIDEO)
16:30 - Marea Britanie a depistat două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană, așa-numita variantă Omicron
16:26 - Joe Biden plănuiește să discute cu Volodimir Zelenski și Vladimir Putin despre comasarea trupelor ruse la frontierele Ucrainei
16:16 - Virgil Popescu: IMM-urile să înceapă depunerea cererilor pentru compensarea facturilor la electricitate și gaze