Victor Rebengiuc: Naționalismul e un pericol. Nu cred că românul e ăl mai deștept om din lume

Victor Rebengiuc: Naționalismul e un pericol. Nu cred că românul e ăl mai deștept om din lume
Captură Video - TVR / Youtube

Marele actor Victor Rebengiuc consideră că naționalismul este „un pericol” și că românul nu este „ăl mai deștept om din lume”.

Victor Rebengiuc: „Eu nu pot să fiu naționalist”

Întrebat la Digi 24 cum i-ar descrie unui tânăr „pericolul naționalismului”, artistul a spus: „E un pericol. Eu nu pot să fiu naționalist. Din firea mea nu pot să fiu naționalist. Să spun, «domne, eu sunt român…». «Sunt român!». Și ce-i cu asta? Eu ca român trebuie să muncesc cinstit, să îmi văd de treaba mea, să fac tot ce pot să fac pentru ca să fie bine în țara mea. Nu trebuie să mă bat cu pumnul în piept și să-i omor pe ceilalți care nu sunt români”.

„Și să nu cred că românul e ăl mai deștept om din lume. Să nu cred așa ceva. Românii au avut oameni foarte deștepți. Dar nu numai românii au avut oameni foarte deștepți în lumea asta. Noi avem lumină electrică aici nu de la români. Avem de la un american amărât”, a continuat Victor Rebengiuc.

Întrebat ce anume ar putea să schimbe „rapid și fundamental” pentru progresul României, el a răspuns: „Niște oameni care să o conducă, niște oameni ca lumea, cu idei bune, cu credință în democrație și în tot ce poate da mai bine. Oameni cinstiți, lipsiți de ispita asta a corupției, unde nu se poate face nimic pentru că trebuie să ceară ceva parandărăt… «Dar mie ce-mi iese?». Lui, care e pus acolo ca să facă treaba asta, pe salariul ăla”.

„Eu nu pot să fiu corupt. Ce să fac? Să vorbesc cu publicul? «Domne, fiți atenți, în seara asta joc, dar ce iese la chestia asta, dacă vreți să vedeți spectacolul?». Pot să fac așa ceva? Nu pot să fac așa ceva! Pentru că e o mizerie chestia asta. Eu am bucuria să joc când intru pe scenă”, a mai spus actorul.

Urmăriți B1TV.ro și pe