Vin ploile în toată țara: Cum va fi vremea până pe 18 octombrie pentru fiecare regiune a țării

Vin ploile în toată țara: Cum va fi vremea până pe 18 octombrie pentru fiecare regiune a țării
Foto: opiniatimisoarei.ro

Vremea se va răci considerabil, în toată țara, începând de la jumătatea săptămânii. În plus, în zilele următoare se vor semnala lapoviță și ninsoare la munte, se arată într-un comunicat al Administrației Naționale de Meteorologie.

Prognoza pe regiuni în perioada 5 – 18 octombrie.

Transilvania

Vremea va fi usor mai calda decat ar fi normal la inceput de octombrie, cu temperaturi maxime de pana la 20 de grade si minime de 8-11 grade Celsius. Valorile termice vor scadea semnificativ din 8 octombrie, ajungand pana la maxime de 9-12 grade si minime de 2-4 grade, la inceputul saptamanii urmatoare.

De asemenea, spre sfarsitul celei de-a doua saptamani, vremea se va incalzi. Ploi slabe pe arii restranse vor fi posibile in multe zile din urmatoarele doua saptamani, fiind mai frecvente si mai insemnate in jurul datei de 11 octombrie.

Moldova

Vremea va fi mai calda decat este normal pentru aceasta perioada, in primele zile, cu valori maxime de 20-23 de grade Celsius si minime de 10-12 grade. Dupa ziua de miercuri, valorile termice vor scadea semnificativ, iar la jumatatea saptamanii viitoare acestea vor ajunge la 8-11 grade ziua si 1-5 grade noaptea. O incalzire a vremii este posibila la sfarsitul celei de-a doua saptamani.

Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai mare miercuri, in restul timpului fiind posibile doar ploi slabe, pe spatii restranse.

Muntenia

Inceputul saptamanii va fi unul cu o vreme usor mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada. Valorile termice vor urca ziua pana la 21-23 de grade, in timp ce minimele se vor situa in jurul unei medii de 12 grade.

De joi, temperaturile vor scadea semnificativ, astfel ca vremea va deveni rece, cu valori medii diurne de 10-14 grade si nocturne de 5-8 grade. Spre sfarsitul celei de-a doua saptamani, insa, vremea se va incalzi. In ce priveste ploile, probabilitatea mai mare va fi miercuri si in perioada 10 – 13 octombrie, cand pot fi mai insemnate cantitativ.

Oltenia

Tendinta de vreme mai calda decat in mod obisnuit va fi si aici, in prima parte a saptamanii, valorile maxime fiind de 20-22 de grade Celsius, in timp ce minimele vor fi de circa 11 grade. Dupa ziua de vineri, temperaturile vor scadea semnificativ, pana la maxime zilnice de 10-13 grade si minime de 5-8 grade. Vremea se va incalzi spre sfarsitul celei de-a doua saptamani.

Probabilitatea de ploaie se mentine ridicata pe tot parcursul celor doua saptamani, iar miercuri si intre 10 si 13 octombrie ploile vor fi frecvente si local insemnate cantitativ.

Banat

Vremea va fi mai calda decat valorile termice normale pentru aceasta perioada, maximele fiind de pana la 21 de grade, iar minimele de 12 grade Celsius. De joi, insa, temperaturile vor scadea semnificativ, iar intre 10 si 14 octombrie, valorile maxime nu vor mai urca mai mult de 15 grade ziua si 9 grade noaptea.

Vremea se va incalzi din nou spre sfarsitul celei de-a doua saptamani, in timp ce probabilitatea de ploaie se mentine ridicata pe tot parcursul celor doua saptamani, fiind pe arii extinse si insemnate cantitativ joi si in perioada 10 – 14 octombrie.

Crisana

Vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada, in primele zile ale saptamanii, cu valori de pana la 20 de grade ziua si 11 grade noaptea. De joi, temperaturile vor scadea, iar intre 11 si 14 octombrie vremea va fi rece, cu valori diurne de 12-14 grade si nocturne de 4-8 grade.

Vremea se va incalzi insa spre sfarsitul celei de-a doua saptamani, iar probabilitatea de ploaie se mentine relativ ridicata la sfarsitul primei saptamani si la inceputul celei de-a doua, cand se pot cumula izolat cantitati de apa mai insemnate.

Maramures

Si aici vremea va fi mai calda decat cea obisnuita pentru aceasta perioada, in prima parte a saptamanii, valorile maxime fiind de 21 de grade Celsius, iar cele minime de 9-11 grade. De joi, temperaturile vor scadea, pana la 11-14 grade ziua si 2-6 grade, noaptea, valori ce vor fi atinse in prima jumatate a saptamanii urmatoare.

La sfarsitul intervalului, insa, vremea se va incalzi din nou, iar probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata cu precadere in jurul zilei de joi si in perioada 11-13 octombrie.

Dobrogea

Vremea de la malul marii va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada, valorile maxime fiind de pana la 22 de grade Celsius, iar cele minime de 13-14 grade. De joi, acestea vor scadea semnificativ, iar temperaturile din perioada 9-14 octombrie vor avea maxime de 11-14 grade si minime de 6-10 grade.

In ultimele zile ale acestor doua saptamani, vremea se va incalzi, iar probabilitatea pentru ploi locale va fi mare miercuri si in perioada 12-13 octombrie, in restul intervalului fiind posibil sa ploua doar izolat.

La munte

In primele zile, vremea va fi mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada, maximele fiind de 10-12 grade Celsius si minimele de 4-7 grade. De joi, vremea se va raci accentuat, astfel ca minimele vor deveni negative in toate masivele, iar valorile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 8 grade.

O usoara incalzire a vremii este estimata pentru sfarsitul celei de-a doua saptamani, iar probabilitatea pentru precipitatii se mentine relativ ridicata in mare parte a intervalului. La inceput vor fi ploi, dar dupa ziua de vineri, la altitudini de peste 1.500 de metri vor fi si lapovite sau ninsori, in general slabe.

Ultima oră