Viorel Gheorghe Radu, director în CNCAN, trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită

Viorel Gheorghe Radu, director în CNCAN, trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită

Directorul Direcţiei Supraveghere Utilizare Radiaţii Ionizante din cadrul Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), Viorel Gheorghe Radu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat că a luat mită 8.000 de lei de la administratorul unor firme pentru a facilita obținerea unor autorizații, informează Mediafax.

Fotrivit procurorilor DNA, în perioada 31 iulie – 1 septembrie 2015, în calitate de director al Direcţiei Supraveghere Utilizare Radiaţii Ionizante din CNCAN, Viorel Radu a pretins şi primit de la un administrator de societate comercială, denunţător în cauză, 8.000 de lei în trei tranșe, pentru a urgenta efectuarea inspecţiilor în teren pentru emiterea a trei autorizaţii speciale, cu încălcarea prevederilor Regulamentului privind Taxele şi Tarifele pentru Autorizarea şi Controlul Activităţilor Nucleare.

Acesta a fost prins în flagrant pe 1 septembrie, după ce a primit 2.500 de lei de la denunţător, fiind arestat preventiv pentru 30 de zile. De asemenea, procurorii au instituit sechestru pe suma de 3.851 de lei ridicată de la Viorel Radu.