Cum s-a îmbrăcat Viorica Dăncilă la întâlnirea cu Papa Francisc și ce cadouri i-a oferit (VIDEO)

Cum s-a îmbrăcat Viorica Dăncilă la întâlnirea cu Papa Francisc și ce cadouri i-a oferit (VIDEO)
Foto: Captură Youtube / Guvernul României

Viorica Dăncilă a avut și ea o întrevedere cu Papa Francisc, la Palatul Cotroceni. În cadrul întâlnirii, premierul a mulțumit Suveranului Pontif pentru atenția generoasă pe care o acordă relațiilor cu România și a subliniat semnificația deosebită a vizitei sale în țara noastră.

Dăncilă i-a dăruit mai multe cadouri Papei Francisc. Cel mai inedit este un ceas făcut de un român, Augustin Matei, care are pe cadran imaginea Sf. Francisc de Assisi inspirat dintr-o frescă de a marelui pictor Giotto. Pe cadranul ceasului făcut special pentru vizita Papei sunt implementate 3 elemente de natură emoțională: o rocă din Argentina (rodocosit), pentru că Papa Francisc este de origine argentinian, o rocă vulcanică din Etna şi o fărâmă de pământ românesc. Pe spatele ceasului, pe rotorul mecanismului este o bucată de malachit (o rocă albastră ce se presupune că s-a folosit la realizarea „albastrului de Voroneț”). Cureaua este din piele de vițel lucrată manual tot de un român, simplă, cu o culoare maron închis. Culoarea se apropie foarte mult de veșmântul purtat de călugării franciscani.

Premierul i-a mai oferit ca amintire Papei albumul ”Biserica Romano-Catolică din România: istorie, spiritualitate și patrimoniu”.

Cum s-a îmbrăcat Viorica Dăncilă la întâlnirea cu Papa Francisc

”În cadrul discuțiilor, prim-ministrul Viorica Dăncilă a evocat nevoia de unitate și solidaritate resimțită în prezent la nivelul continentului european, arătând că Președinția română a Consiliului Uniunii Europene a acționat pentru a răspunde acestei necesități și pentru consolidarea proiectului european și a întăririi coeziunii între statele membre.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a subliniat atenția pe care România o acordă libertății religioase și a menționat, în acest sens, conferința internațională, organizată la începutul lunii iunie de Guvernul român, consacrată analizării modalităților de sprijinire a dialogului ecumenic și cu organizațiile religioase, inclusă în programul Președinției române a Consiliului.

Nu în ultimul rând, a fost discutat subiectul migrației, fenomen care preocupă Sfântul Scaun și în fața căruia Uniunea Europeană și statele membre trebuie să găsească răspunsurile cele mai adecvate”, se arată într-un comunicat al Guvernului României.

Urmăriți B1TV.ro și pe