Viorica Dăncilă își cere SCUZE public după ce a JIGNIT persoanele cu AUTISM: Îmi declar sprijinul ferm pentru  persoanele cu dizabilități (VIDEO)

Viorica Dăncilă își cere SCUZE public după ce a JIGNIT persoanele cu AUTISM: Îmi declar sprijinul ferm pentru  persoanele cu dizabilități (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Viorica Dăncilă își cere scuze public după ce a jignit persoanele cu autism prin declarațiile pe care le-a făcut joi seară în cadrul unei emisiuni televizate.

Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Guvernului, premierul susține că prin faptul că i-a catalogat drept „autişti” pe cei care au criticat România în Parlamentul European ”nu a dorit să aducă jigniri persoanelor cu tulburări din spectrul autismului”.

”Premierul Viorica Dăncilă își cere scuze public pentru declarația făcută în cadrul unei emisiuni televizate și precizează că prin comparația făcută nu a dorit să aducă jigniri persoanelor cu tulburări din spectrul autismului. «Îmi declar sprijinul ferm pentru persoanele cu dizabilități, indiferent de natura acestora. Sunt oameni care au nevoie de grija și de susținerea noastră. Avem datoria să dovedim înțelegere și umanitate, să le respectăm drepturile, să le apărăm demnitatea», a afirmat prim-ministrul Dăncilă.

Șeful Executivului subliniază că doar printr-o atenție constantă acordată persoanelor cu dizabilități putem contribui la integrarea acestora în societate și punerea în valoarea a calităților lor. «M-am implicat activ în tot ceea ce înseamnă promovarea și apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități. Ca prim-ministru, voi folosi toate pârghiile legale pentru a pune în practică, în cel mai scurt timp, măsuri active destinate rezolvării dificultăților pe care le întâmpină semenii noștri», a subliniat Viorica Dăncilă”, se arată în comunicatul citat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Chiar primul interviu televizat de la instalarea la Palatul Victoria, premierul a afirmat că cei care își „pârăsc” țara în Parlamentul European sunt „autiști”. (Detalii AICI)

Declaraţiile au stârnit numeroase controverse. Imediat Asociația Părinților Copiilor cu Autism a reacţionat şi consideră că folosirea acestui termen în sens negativ, într-o dispută politică, „este o jignire adusă persoanelor cu autism din ţara noastră şi din întreaga lume” și i-a solicitat premierului să-și ceară scuze public. (Detalii AICI)