Virgil Popescu: România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Oamenii nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi

Virgil Popescu: România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Oamenii nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi
Foto: Guvernul României / Facebook

Virgil Popescu (PNL), ministrul Energiei, a declarat că România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Acesta le-a transmis românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi.

„România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a scris ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe Facebook.

Cozi la mai multe benzinării din țară

Reacția vine după ce s-au format cozi imense la mai multe benzinării din mai multe județe ale țării.

Bihon.ro notează că prețul de la benzinăria Mol din Beiuș a urcat cu încă 2,10 lei în doar câteva minute, ajungând la 11,10 lei/litru. Deoarece la alte benzinării din Beiuș prețul era mai mic, la acestea s-au format cozi pentru ca șoferii să prindă prețul înaintea unui nou val de scumpiri.

Dar cozi kilometrice s-au format și la benzinării dn Brăila, Satu Mare, Hunedoara și în alte județe ale țării.

Rareș Bogdan: Nu intrați în panică, nu intrați în jocul celor care doresc destabilizarea României

„Nu intrați în panică! Deși prețurile la carburanți sunt inacceptabil de mari la tot ce depășește 6 lei, ce s-a întâmplat la câteva stații Mol din Bihor și un mic operator privat reprezintă cazuri izolate. (…) Vă rog din suflet, fiți responsabili, nu intrați în panică! Aveți încredere! România este protejată și sigura. Nu întrați în jocul celor care doresc destabilizarea României”, a transmis europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicereședintele PNL.

Acesta a explicat apoi situația: „este generată de raționalizarea consumului în Ungaria, unde stațiile de benzină nu mai stau deschise decât 4 ore pe zi. Prețurile sunt, 7.60, 7.80, respectiv 7.99 la unele stații PETROM, OMV, Rompetrol, Oskar, NU au sărit de 8 lei, nicidecum nu au ajuns la 11 lei, respectiv la 11.20 decât în câteva stații din rețeaua Mol din Bihor si la un operator privat mic, cu doar 2 stații aflate pe graniță”.

Urmăriți B1TV.ro și pe