Visarion Alexa rămâne sub control judiciar. Tribunalul București au respins cererea procurorilor pentru arestarea preventivă a preotului

Visarion Alexa rămâne sub control judiciar. Tribunalul București au respins cererea procurorilor pentru arestarea preventivă a preotului
Foto: Inquam Photos / George Călin

Visarion Alexa, preotul acuzat că a agresat sexual o femeie, va rămâne sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile, în condițiile în care Tribunalul București a respins, luni, cererea procurorilor de arestare preventivă, transmite Agerpres.

Preotul Visarion Alexa rămâne sub control judiciar

În urmă cu aproximativ o săptămână, Visarion Alexa a fost reținut de polițiști pentru agresiune sexuală, iar apoi a fost dus la Judecătoria Sectorului 6 cu propunere de arestare preventivă. La acel moment, un magistrat a dispus eliberarea preotului și plasarea sa sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, cu mai multe interdicții.

Preotul a depus o contestație la tribunal, iar procurorii au procedat la fel, însă Tribunalul București a respins luni ambele contestații.

Agresiunea, susțin anchetatorii, s-ar fi produs pe 23 aprilie, în altarul de vară de la o biserică din București. Victimă ar fi fost o enoriașă venită la spovedanie.

Surse judiciare spun că, între timp, și alte femei ar fi depus plângeri împotriva preotului.

Preotul Visarion Alexa era parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Militari și este unul dintre cei mai cunoscuți preoți din oraș.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, anunța recent că preotul a fost suspendat de la slujire și retras din funcția de paroh.

„Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor i-a solicitat în aceste zile preotului Visarion Alexa o declaraţie personală pe marginea faptelor de care a fost acuzat recent. Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat şi în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunţite şi invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reţinut în declaraţii”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:07 - Monica Anghel, răspuns tranșant la criticile fanilor: „Nu le-aș da un sfat femeilor să slăbească neapărat, dacă se simt bine în pielea lor și grase”
16:01 - O angajată a Primăriei Pașcani, acuzată de trafic de influență: ar fi primit aproximativ 45.000 de euro de la mai multe persoane cu scopul de a le rezolva solicitările
15:51 - Muncitorii români din Croația continuă protestele în Zagreb. N-au fost plătiți de două luni
15:50 - Primăria Brașov, amendată după accidentul în lanț din zona Dârste
15:38 - Cum funcționează contra propaganda ucraineană? Povestea unei tinere care vorbește cu mii de ruși în Telegram: „Sper că cel puțin câțiva oameni vor ajunge la ideea că ‘Soțul meu îmi este mai drag decât Herson'”
15:37 - Niculae Bădălău, arestat preventiv, a fost revocat de Parlament de la Curtea de Conturi (VIDEO)
15:29 - Preotul Vasile Bratie, despre venirea lui Moș Nicolae în copilăria sa: „Aveam nişte opinci roase de capră pe care nu puteam să le dăm cu cremă, dar le spălam şi le aşezam frumos lângă uşă”
15:27 - Ambasadorul Emil Hurezeanu, despre aderarea la Schengen: Președintele Austriei are o opinie favorabilă României. Decizia finală aparține guvernului, iar semnalele nu sunt optimiste
15:11 - Veste uriașă pentru Simona Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”
15:08 - Tudor Chirilă, replici dure la adresa lui Denis Roabes: „Știți cum e la fotbal? Când echipa joacă bine e meritul jucătorilor, când echipa nu joacă bine e vina antrenorului”