Viscri, satul transilvănean preferat de prințul Charles, sufocat de mașini. Reacția autorităților (FOTO)

Weekendul trecut,satultransilvănean Viscri, devenit mai celebru după ce prințul Charles al Marii Britanii a achiziționat o casă, în anul 1996,a fost sufocat de turiști, iarcâteva zeci de mașini au fost parcate pe ulițele localității.

Autoritățile satului aflatîn patrimoniul UNESCO, care numără câteva sute de localnici, au reacționat pe internet la asaltul turiștilor:

„Dragi vizitatori ai satului Viscri, noi, locuitorii satului, suntem siguri că motivul pentru care ne vizitați nu este să vedeți mașinile altor turiști parcate pe toată strada, acoperind șirul pitoresc al caselor colorate.

Prin urmare, vă rugăm să respectați semnele de circulație la intrarea din sat și să lăsați mașinile în parcarea gratuită. O potecă vă duce de la parcare în sat în 5 minute de mers pe jos. Mulțumim!”, au transmis reprezentanții locului, pe Facebook.

Fundaţia Prinţul de Wales, la Viscri

Fundaţia Prinţul de Wales, care își are sediul într-o casă construită în jurul anului 1700, în satul Viscri, își propune să restaureze clădirile istorice şi să creeze un mic circuit economic în jurul lor.

Pe lângă restaurarea obiectivelor istorice din zonă, Fundația are în vedere și protejarea mediului forestier din țara noastră.

„Despre păduri – știți probabil foarte bine că prințul de Wales este foarte preocupat de situația Munților Carpați, pentru că acești munți sunt ultima resursă naturală din Europa și încercăm să încurajăm o administrare eficientă și responsabilă a munților. A fost o discuție foarte deschisă despre problemele care există și despre cum am putea noi să ajutăm la păstrarea, conservarea Munților Carpați”, declara Aura Woodward, directorul executiv al Fundației „Prințul de Wales”, cu ceva timp în urmă.

Cel mai aglomerat weekend la mare

Și pe litoral a fost foarte aglomerat weekendul trecut. Peste 100.000 de oameni au mers la mare în cel mai aglomerat sfârșit de săptămână de pe litoral.

Deși unii cetățeni susțin că și la restaurante au fost implementate destul de bine regulile de siguranță sanitară impuse de autorități, localurile de pe litoral nu au fost ocolite amenzi – 300 de polițiști și jandarmi au efectuat controale și au dat sancțiuni în cuantum total de 100.000 de lei.

Mai mult decât atât, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au anunțat că instituția a suplimentat forțele de control și că au fost aduși agenți chiar și din alte județe pentru a supraveghea maniera în care sunt respectate regulile de siguranță sanitară în stațiunile românești de la Marea Neagră.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a tras un semnal de alarmă și a avertizat că suntemîntr-un moment dificil, iar următoarele două săptămâni vor fi destul de grele.

Tags:
Ultima oră
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă
18:29 - Dan Tanasă: AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui Klaus Iohannis
18:12 - Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național
18:01 - Raed Arafat (DSU): Trebuie oprit microfonul tuturor celor care dezinformează și spun oamenilor să nu se vaccineze, pur și simplu
17:42 - O pacientă COVID-19 a murit în timp ce era transferată în Ungaria / România a trimis și personal medical pentru a facilita comunicarea cu familiile persoanelor transferate
17:23 - Cristian Diaconescu: România rămâne pe ultima treaptă de rating recomandat investițiilor. Agențiile Moody` și Standard & Poor`s nu laudă Guvernul, iar ratingul stabil nu se datorează unor politici deștepte