Visul împlinit al unui român din Spania care a obținut permisul de conducere, deși are brațele amputate

Visul împlinit al unui român din Spania care a obținut permisul de conducere, deși are brațele amputate
Foto: VIktor Bystrov (Unsplash.com)

După un deceniu plin cu  sacrificii, Dani Scăpău, un bărbat de naționalitate română care are brațele amputate a reușit vineri să intre în posesia permisului de conducere la o școală de șoferi din Spania.

Visul lui Dani a devenit realitate  după ce l-a întâlnit pe Jose Mari Andrés, directorul școlii de șoferi.  În anul 2008, acesta a obligat Direcția Generală de Trafic să schimbe regulamentul pentru a învăța persoanele cu dizabilități fizice severe să conducă.

Românul din Spania care a obținut permisul de conducere, deși nu are brațe

Românul a urmat 50 de cursuri de condus și a fost nevoit să plătească 7.000 de euro pentru aceste cursuri, bani pe care i-a strâns cu greu.

În urma acestor eforturi, Dani a reușit să obțină calificativul ”L”, care îl creditează ca șofer pe drumurile din Spania, potrivit Antena3.ro.

Povestea bărbatului care a rămas cu brațele amputate

Bărbatul și-a pierdut brațele la 11 ani, în urma unui incident în care  s-a electrocutat în timp ce lucra pentru un bărbat, într-un sat din România. Acesta a refuzat să-l ajute și să îl ducă la spital, iar în schimb l-a abandonat într-un șanț. Când l-au găsit niște trecători, cangrena îi deteriorase brațele, astfel că singura soluție a fost amputarea acestora.

Pe lângă toate acestea,  Dani nu știe nimic despre părinții lui și nu a reușit să urmeze o formă de învățământ.

De-a lungul anilor, Dani a învățat să conducă tractoare în timp ce lucra cu prietenii săi. Când a împlinit vârsta de 18 ani, acesta a plecat la Madrid cu unul dintre prietenii lui.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - S-a enervat Hulk. Actorul Mark Ruffalo, după decizia Curții Supreme din SUA privind avortul: „Separarea dintre stat și biserică a fost distrusă. Trebuie să luptăm” / Barack Obama îndeamnă la proteste
00:00 - Liderii UE avertizează: Europa ar putea rămâne fără gaze în sezonul rece
23:43 - Ciucă, într-o „situație extrem de nefericită” pentru că nu a lămurit acuzațiile de plagiat, iar judecătorul care l-a ”salvat” se pensionează. Emilian Isăilă: Din perspectivă etică și morală, lucrurile nu s-au rezolvat (VIDEO)
23:39 - Cristina Ich vorbește deschis despre relația cu fiul lui Victor Pițurcă: „A fost o perioadă în care efectiv îmi venea să fug de acasă”
23:18 - Sebastian Dobrincu, pierderi mari în afaceri. Ce se întâmplă cu averea tânărului milionar
23:04 - Capră – eroină în Ucraina: a declanșat mai multe grenade și a rănit aproximativ 40 de soldați ruși
22:55 - Una dintre marile țepe de pe litoralul românesc. Metoda cunoscătorilor pentru a nu se lăsa păcăliți
22:52 - Cristian Popescu Piedone va primi o sumă imensă de bani de la Direcția Națională Anticorupție
22:38 - Diplomația rusă – reacții contradictorii la decizia Consiliului European de a acorda Republicii Moldova și Ucrainei statut de candidat la aderarea la UE
22:26 - Aurescu, după ce R.Moldova a devenit candidat pentru aderarea la UE: „Se datorează în foarte bună măsură și eforturilor României, mai ales ale președintelui” / Cum a contribuit România la noul Concept Strategic al NATO (VIDEO)