Bărbat prins fără permis de conducere la volan de trei ori într-o zi

Bărbat prins fără permis de conducere la volan de trei ori într-o zi
Foto: Facebook / Politia Romana

Un bărbat din comuna Sascut, județul Bacău, a fost prins  marți de către polițiștii din Vrancea  conducând fără permis de conducere. Șoferul a fost oprit de oamenii legii de trei ori în aceeași zi.

 Bărbatul de 36 de ani din comuna Sascut, a fost depistat marți în timp ce conducea o mașină din direcția Focșani-Bacău, în localitatea Haret, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu era posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, potrivit IPJ Vrancea.

Șoferul a fost prins de polițiști de mai multe ori

În jurul 11.10, bărbatul a fost prins de polițiști în timp ce conducea pe DN 2, în Adjud. De asemenea, în jurul orei 19.55, acesta a fost prins în timp ce conducea pe același drum pe sensul de mers Adjud-Focșani, potrivit Mediafax.

În acest caz au fost întocmite dosare penale pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Potrivit legii, şoferii trași pe dreapta la un simplu control trebuie să prezinte agenţilor de la Poliţia rutieră, în mod obligatoriu, permisul de conducere. În caz contrar, ei se pot alege cu o amendă.

Conform Codului Rutier  „Art. 108 pct. 1 lit a/9: Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contravenții atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:

a) 4 puncte de penalizare pentru săvârșirea următoarelor fapte: […] 9) refuzul înmânării actului de identitate, a permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, a celorlalte documente prevazute de lege, la cererea polițistului rutier, precum şi refuzul de a permite verificarea vehiculului”.

Botoșani: Bătrân de 91 de ani, prins în timp ce conducea fără permis și cu număr de înmatriculare fals

Un alt caz asemănător a avut loc în Botoșani, unde un bătrân în vârstă de 91 de ani, fără permis de conducere, a fost prins de polițiști pe drumul naţional DN 29 A, în afara municipiului Dorohoi. Bărbatul circula și cu număr de înmatriculare fals.

Delia Neniscu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, a susținut pentru Agerpres că bărbatul nu avea permis și conducea un autoturism cu număr de înmatriculare fals, fără inspecţie tehnică periodică şi fără a deţine asigurare obligatorie a vehiculului.

Bătrânul, care are 91 de ani și e din comuna Ibănești, a fost oprit de poliţiştii botoșăneni pe drumul naţional DN 29 A, în afara municipiului Dorohoi.

Agenții din Dorohoi continuă cercetările pentru infracţiunile de conducere fără permis şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)