Votul final pe Legea privind eutanasierea maidanezilor, amânat până după Paşte

Votul final pe Legea privind eutanasierea maidanezilor, amânat până după Paşte
Foto: evz.ro

Parlamentarii au amânat, marţi, votul final asupra Legii ce prevede eutanasierea câinilor maidanezi, până după Paşte, scrie HotNews. Proiectul de lege a trecut deja de Senat şi de Comisia de Administraţie, urmând ca decizia finală să o ia Camera Deputaţilor.

Proiectul de lege va permite eutanasierea animalelor bolnave sau agresive, restul câinilor urmând să fie duşi în adăposturi în funcţie de hotărârile Consiliilor locale.

ONG-uri pentru protecţia animalelor au organizat în faţa Parlamentului, în luna martie, mai multe proteste faţă de eutanasierea câinilor comunitari, militând pentru sterilizarea maidanezilor.

Proiectul de modificare a legii privind animalele fără stăpân îl are ca iniţiator pe Mihai Atanasoaie, Prefectul Capitalei, care pe 27 aprilie 2010 a trimis propunerile de schimbare către Camera Deputaţilor. Printre prevederile noi care apar în aceste propuneri se regăseşte şi eutanasierea câinilor care nu sunt adoptaţi în şapte zile de la capturare.

Prefectul susţine că modificările aduse ar fi în concordanţă cu legislaţia europeană. În acelaşi timp problemele cauzate de cei peste 40.000 de maidanezi, conform datelor ONG-urilor, sau 100.000, potrivit administraţiei locale, ar putea fi soluţionate.

Prin propunerile de modificare, spune Prefectului Capitalei: „ este încurajată adopţia câinilor fără stăpân, care va fi făcută cu responsabilitate şi spirit civic”. Modificările vizează şi condiţiile pe care ar trebui să le ofere potenţialii doritori animalelor adoptate, precum şi amenzi pentru cei care adoptă maidanezi şi abandonează, dar şi pentru cei care hrănesc câinii fără stăpân în locuri publice.

Ultima oră
13:46 - Mizil: Două familii s-au bătut în stradă cu bâte și topoare. 10 bărbați au fost reținuți
13:41 - Metrorex oferă cartele gratis la metrou. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru o călătorie fără plată și care este prețul unui bilet
13:40 - Marius Marin, căpitanul României, ironic cu fanii naționalei: „Mulțumim celor 15% care au fost alături de noi!”
13:28 - Poliția, mobilizată în Mykonos şi Ios să supravegheze respectarea regulilor anti-COVID, după ce 13 insule greceşti extrem de populare printre turiști au ajuns pe lista roșie a ECDC
13:23 - Alin Stoica, planuri pentru valul 4 al pandemiei: În ultimele două săptămâni s-a triplat incidența. Trebuie să ne pregătim (VIDEO)
13:20 - Armin Laschet, candidatul pentru funcţia de cancelar al Germaniei, are probleme legate de plagiat
13:01 - Acuzații grave din partea sindicaliștilor, la adresa directorului CFR: „Ne-a mințit și pe noi de atâtea ori”
12:56 - GCS: 153 de noi infectări cu coronavirus. Încă un pacient a murit în ultima zi și au fost raportate două decese din luna iunie / 410 bolnavi sunt internați, din care 49 la Terapie Intensivă
12:44 - Ministrul Transporturilor a retras licența doar pentru un operator economic implicat în accidente feroviare, nu și pentru ceilalți (VIDEO)
12:24 - Surse: Festivalul SAGA, anunțat pentru luna septembrie în parcul Izvor, deși încă e pandemie și organizatorul nu are aprobare formală din partea Primăriei Capitalei / Există serioase îngrijorări că vegetația din parc va fi distrusă