Vreme rea în aproape toată ţara: Atenționări de ploi şi ninsori. Şi hidrologii sunt în alertă (VIDEO)

Vreme rea în aproape toată ţara: Atenționări de ploi şi ninsori. Şi hidrologii sunt în alertă (VIDEO)

Vreme rea în aproape toata ţara. În zonele de munte, unde deja a nins, este viscol, dar rafale puternice sunt şi pe litoral. Din cauza vântului, Transalpina a fost închisă, iar în porturile de la Marea Neagră, toate manevrele sunt suspendate. ANM a emis două atenționări de ploi şi ninsori pentru acest sfârşit de săptămână. Şi hidrologii sunt în alertă, informează B1 TV.

Vreme rea în aproape toată ţara: Atenționări de ploi şi ninsori. Şi hidrologii sunt în alertă

#DIRECT_ONE_c81054#

Deşi suntem abia la începutul lunii octombrie, la munte a nins abundent. La Bâlea, stratul de zăpadă depăşeşte 10 centimetri. Autorităţile au luat deja măsuri şi au ieşit cu utilajele să curețe drumurile.

Şi la Rânca ninge încă de vineri iar vântul viscolește zăpada. Vremea rea a făcut deja probleme. Un bărbat a fost găsit în stare grava pe traseul Jepii Mici din apropierea staţiunii Buşteni. Acesta era în comă şi a intrat în hipotermie.

Prima zăpadă a căzut mai repede decât se aşteptau meteorologii. Chiar dacă la Braşov sunt 10 grade Celsius, la altitudine mare, în Masivul Postăvaru, temperaturile sunt negative. Cabana Postăvaru a fost deja acoperită cu zăpadă.

Peisajul este feeric şi în Munții Bucegi, unde ninge ca-n poveşti, iar stratul de zăpadă măsoară 20-25 de centimetri pe Vârful Omu. O fotografie cu peisajul de iarnă, postată pe o pagină de socializare, a devenit virală pe internet. Este vorba despre primul om de zăpadă al acestei toamne.

Vijelia și-a arătat puterea în Eforie Nord. O mașină parcată a fost distrusă de un copac rupt de vântul puternic.

Valurile înalte de până la 6 metri pun în pericol navigația, așa că porturile de la malul mării au fost închise. În localitățile din sudul județului Constanța vântul a suflat cu peste 60 de km/oră.

Şi stațiunea Mamaia a fost afectată de furtună. Nisipul de pe plajă a fost împins spre aleile dintre hoteluri.

Meteorologii au emis mai multe informări de vreme rea. Codul galben de ploi, lapoviţă şi ninsoare e valabil pana duminica la ora 21. În Oltenia, vestul Munteniei, sudul Transilvaniei și în centrul Moldovei va ploua pe arii extinse, cantitățile de apă vor depăși chiar 50 l/mp. Vântul va sufla ți cu 60 km/h.

Cea de a doua avertizare, de cod portocaliu, vizeaza ploi abundente și vânt și expiră duminică la ora 15.00. În județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov și Municipiul București, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea se vor acumula cantități de apă chiar de peste 80.90 l/mp. Iar vântul va ajunge până la 90 de kilometri pe oră.

Odată cu ploile vin şi inundaţiile. Hidrologii au emis cod galben de inundaţii pe râurile din Dobrogea. Avertizarea este valabilă până duminică seară.

Sunt vizate râurile din Ialomița, Prahova, Dâmbovița, dar și râurile din Dobrogea, Tulcea, Constanța, afluentii mici ai Siretului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:04 - Ninsorile și ploile complică misiunile de salvare a victimelor cutremurului dar și circulația în anumite zone din Turcia
09:57 - Rareş Bogdan cere Ministerului Finanţelor să vină cu explicații în cazul OMV Petrom, „altfel părem o ţară bananieră”: „Un om care are un chioşc, dacă nu plăteşte taxă, automat Fiscul îi blochează conturile”
09:55 - Ana Baniciu, cuvinte de laudă la adresa lui Radu Bănică: „Cel mai talentat dintre toți, ca să știți de la mine”
09:52 - Cutremurul care a lovit Turcia și Siria, anticipat de un cercetător olandez și un geolog turc cu trei zile în urmă. Mesajele lor de pe Twitter s-au viralizat rapid
09:39 - Snapchat, acuzat că favorizează traficul de droguri. Compania se confruntă cu procese pe bandă din partea unor părinți ai căror copii au folosit aplicația
09:28 - Oficial ucrainean: Rusia a început să „cerșească” negocieri prin intermediari
09:25 - Flavia Mihășan nu pleacă în vacanță fără cei mici: „Nu am simțit nevoia să plec fără copii”. Fosta asistentă TV a fost cu familia în Malta
09:24 - Situație disperată în Siria, după cutremure: „Ne luptam deja cu o epidemie de rujeolă și tocmai am trecut de vârful holerei, nu uitați de noi!”
09:09 - La șase luni după ce a fost înjunghiat, Salman Rushdie spune că îi este greu să scrie
09:03 - Cazanciuc, despre legea care pedepsește cu închisoarea cu executare șoferii băuți sau drogați ce produc accidente mortale: Pur și simplu nu ne putem uita cum sunt oameni uciși pe străzi, apoi șoferii vinovați se pot urca iar la volan (VIDEO)