Zăpadă roz şi ploaie colorată: Vezi cum a fost vremea de Paște în alţi ani

Zăpadă roz şi ploaie colorată: Vezi cum a fost vremea de Paște în alţi ani
Foto: B1 TV

Invitatul ediției de miercuri a emisiunii „B1, viața e frumoasă!”, moderată de Mihai Jurca, a fost meteorologul Dumitru Baltă care a discutat, mai întâi, despre vremea de sărbători și de 1 mai și la ce temperaturi să ne așteptăm în acest weekend, după care a enumerat câteva anomalii care s-au înregistrat în anii precendenți, în ziua de Paște.

Astfel, Dumitru Baltă a arătat că în 1995, pe 11 aprilie, românii au avut parte de viscol.

„A venit după două luni destul de calde. Această situație a determinat venirea timpurie a păsărilor migratoare. La momentul acela sute de păsări au murit, a fost un dezastru ecologic”, a declarat meteorologul Dumitru Baltă.

În 1994, pe 13 aprilie în București a plouat colorat.

„A ploua colorat din cauza prafului din atmosferă. Acesta a fost atrenat și a fost depus pe obiectele pe care au căzut picăturile de ploaie. Densitatea particulelor de praf a fost atât de mare, încât a lăsat urme pe obiectele udate”, a indicat invitatul.

În 2002, pe 11 aprilie
, la Vladivostok, Rusia a nins cu zăpadă roz.

„La răsărit, Soarele avea nuanțe de albastru (…) Sunt fenomene deosebite și rare”, a conchis Dumitru Baltă.

În weekend-ul următor românii se vor bucura de o vreme liniștită și de un Paște călduros, profitând din plin de temperaturile de 22, chiar 24 de grade Celsius.

Anomalii înregistrate în ziua de Paște

Tags:
Ultima oră
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)
20:47 - ECDC avertizează: Nu călătoriţi în Mykonos, Santorini, Rhodos şi în alte 10 insule greceşti
20:35 - Intrarea în Germania, doar cu pașaport Covid din weekend. Berlinul ar urma să înăsprească condițiile de intrare în țară din cauza temerilor legate de valul 4
20:34 - CFR anunţă că şase din cele 13 vagoane răsturnate la Feteşti au fost ridicate
20:04 - Dosar penal pentru români veniți din Marea Britanie cu certificate Covid false. Fenomenul s-ar putea amplifica după ce și Grecia a intrat în zona roșie
20:00 - Grecia a intrat în zona roșie. Ce efect are decizia pentru turiștii români
19:51 - Mircea Hava: `Ghinea, du-te acasă`, ar trebui să îi spună premierul. Dacă portofoliul era la PNL și dacă ministrul ar fi discutat cu cei care știu ce înseamnă fondurile europene, altfel ar fi stat lucrurile pe PNRR (VIDEO)
19:49 - Un bărbat de 71 de ani din Iași, primul caz de pacient vaccinat care este în stare gravă după ce s-a infectat cu tulpina Delta
19:19 - Gigi Becali, reacție dură după eliminarea lui FCSB din Conference League: „Aici se vede bărbăția unei echipe de fotbal. O să dau vreo doi jucători afară”
19:14 - Premierul Florin Cîțu: Mă aștept ca, în următoarele zile, fiecare minstru să prezinte public execuția bugetară pentru ministerul pe care îl conduce