Zeci de apeluri la 112, în urma furtunii din Craiova: Inundații, copaci căzuți pe carosabil sau autoturisme, acoperișuri smulse de vânt (VIDEO)

Zeci de apeluri la 112, în urma furtunii din Craiova: Inundații, copaci căzuți pe carosabil sau autoturisme, acoperișuri smulse de vânt (VIDEO)
Sursa foto: Oltenia 3tv

O furtună puternică a creat panică în municipiul Craiova. Peste 80 de apeluri la 112 au fost înregistrate sâmbătă prin care se anunţă mai multe incidente cauzate de furtuna abătută asupra oraşului Craiova şi a altor localităţi ale judeţului Dolj au fost primite sâmbătă seară.

Furtuna a făcut ravagii în Craiova

Zona s-a aflat sub Cod roşu de vijelii şi ploi torenţiale. Pentru şapte localităţi din judeţul Dolj a fost emis, sâmbătă, Cod roşu de averse torenţiale, până la ora 18:00, potrivit unor avertizări nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie. Astfel, vizate de averse torenţiale, grindină, vijelie, frecvente descărcări electrice au fost localităţile Craiova, Podari, Şimnicu de Sus, Bucovăţ, Breasta, Malu Mare, Cârcea.

Cele mai multe incidente raportate au fost: străzi inundate, copaci căzuţi pe carosabil sau pe autoturisme ori acoperişuri smulse de vânt.

Pentru gestionarea acestora se intervine cu toate forţele si mijlocele din dotare, au declarat reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj. Potrivit acestora, nu au fost anunţate victime.

Avertizare de inundații

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis sâmbătă o atenţionare Cod galben de inundaţii pe râuri din 20 de bazine hidrografice, valabil până duminică dimineață, la ora 9:00.

Sunt vizate următoarele râuri: Vişeu, Iza, Someş, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crisul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Cerna, Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Moldova, Bistriţa, Trotuş.

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție, se arată în atenționarea INHGA.

Urmăriți B1TV.ro și pe