13 morți și 35 de răniți într-un incendiu care a izbucnit la un club de noapte din Bangkok

13 morți și 35 de răniți într-un incendiu care a izbucnit la un club de noapte din Bangkok

Un incendiu într-un club de noapte din apropierea oraşului turistic Pattaya, la sud-est de Bangkok are un bilanț negru cu cel puţin 13 morţi şi 40 de răniţi, potrivit serviciilor locale de prim-ajutor, scrie AFP.

Incendiul a fost stins abia în jurul orei 04.00

Dezastrul s-a produs în cursul nopţii de joi spre vineri la orele 01.00 (joi, 18.00 GMT) la Mountain B, în districtul Sattahip, a declarat pentru AFP un membru al echipei de salvare a Fundaţiei Sawang Rojanathammasathan.

O înregistrare video difuzată de echipele de salvare arată clădirea în flăcări din care mai multe persoane încearcă să scape. Regulile elementare de securitate sunt frecvent ignorate în Thailanda, o destinaţie populară pentru turiştii occidentali şi asiatici.

În noaptea de Anul Nou la 1 ianuarie 2009, un incendiu într-un club de noapte din Bangkok, Santika, s-a încheiat cu 67 de morţi, iar mulţi turişti occidentali au fost răniţi.

Incendiul a izbucnit din cauza artificiilor trase în momentul în care cânta trupa rock Burn. Proprietarul unităţii a fost condamnat pentru neglijenţă la trei ani de închisoare.

În 2012, patru persoane au murit într-un incendiu într-un club de noapte din oraşul turistic Phukhet (sud), cauzat de o problemă electrică.

Urmăriți B1TV.ro și pe