5G: Schimb de replici între șeful diplomatiei portugheze si ambasadorul SUA la Lisabona

5G: Schimb de replici între șeful diplomatiei portugheze si ambasadorul SUA la Lisabona

Șeful diplomației portugheze a avertizat sâmbătă că cel care ia decizii în Portugalia este Guvernul acestei țări. Mesajul său a venit în replică la anumite declarații ale ambasadorului Statelor Unite ale Americii, la Lisabona, George Glass, care ceruse recent ca Lisabona să aleagă între aliații săi și China.

Astfel, într-un interviu pentru săptămânalul portughez Expresso, George Glass declarase că Portugalia trebuie să aleagă între „prietenii și aliații” SUA și „partenerul economic” China, avertizând că alegerea Chinei pe probleme precum 5G ar putea avea consecințe în ceea ce privește domeniul apărării.

Pornind de la această declarație, Ministrul Afacerilor Externe din Portugalia, Augusto Santos Silva, a comentat, pentru agenția Lusa, că ” guvernul portughez ia act de aceste declaratii […]. Dar clarificarea principală pe care doresc să o fac este următoarea: în Portugalia, factorii de decizie sunt autoritățile portugheze, care iau deciziile care interesează Portugalia, în cadrul Constituției și al legislației portugheze, conform competențelor pe care legea le atribuie diferit diferitelor autorități relevante „.

Sursa: Jornal Economico

Ultima oră