5G: Spania pariază pe parteneriatul Telefonica – Huawei

5G: Spania pariază pe parteneriatul Telefonica - Huawei

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat la finalul săptămânii trecute că marii operatorii de telecomunicații din această țară au anunțat investiții de milioanede dolari pentru extinderea cât mai rapid a acoperirii 5G pe întreg teritoriul Spaniei.

În acest sens, Pedro Sanchez a subliniat angajamentul companiei Telefonica ca până la finalul anului 75% din teritoriul spaniol să se afle sub acoperirea 5G. El și-a exprimat susținerea pentru progresul rapid realizat de Telefonica în acest sens, cu susținerea Huawei.

Premierul spaniol a subliniat de altfel că extinderea 5G în Spania se realizează de Telefónica, împreună cu Huawei, dar nu a exclus participarea altor companii europene și americane în calitate de colaboratori tehnologici. „Vom continua să mizăm pe această tehnologie și să diversificăm aceste alianțe cu alți operatori, nu numai din continentul nostru, ci și din China”, a declarat el conform mass media spaniole.

Declarațiile lui premierului Pedro Sanchez au fost făcute la finalul unui summit Spania-Portugalia, care a avut loc în orașul portughez Guarda. Cu această ocazie, guvernele celor două țări au aprobat Strategia comună de dezvoltare transfrontalieră. Una dintre cele mai importante priorități asumate de Spania și Portugalia privește dezvoltarea infrastructurii de interconexiune și implementarea pe scară largă a 5G.

Articol susținut de Huawei / Sursa larazon.es

Ultima oră
20:54 - Cseke Attila: Erau sub 700 de paturi ATI pentru bolnavii de COVID-19 când am venit la Ministerul Sănătății. Numărul infectărilor și al internărilor crește mai brusc decât în celelalte valuri (VIDEO)
20:51 - Spitalul Județean Ilfov redevine unitate pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID-19
20:50 - Activităţile economice se vor închide la ora 18:00, unde incidența trece de 4 la mie
20:33 - Explozie de proporții la parterul unui bloc din centrul orașului Satu Mare. Cel puțin o persoană a fost grav rănită (VIDEO)
20:30 - Marcel Ciolacu critică participarea lui Iohannis la congresul PNL: „O implicare nepermisă pentru un preşedinte în viaţa politică”
20:28 - Declic: DNA a început urmărirea penală in rem în dosarul înregistrat pe numele lui Florin Cîțu și al Mioarei Costin. Infracțiunile anchetate sunt cele de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu
20:27 - O unitate mobilă de ATI, dedicată pacienților cu forme grave de COVID-19, va fi amplasată la Institutul Marius Nasta din București
20:04 - Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a decis amplasarea unei unităţi mobile ATI la ”Marius Nasta”
19:57 - Mai mulți europarlamentari suspectează Rusia că manipulează prețurile la energie. Eugen Tomac: Am cerut Comisiei Europene să declanșeze o anchetă într-un termen cât mai scurt (VIDEO)
19:33 - Marcel Ciolacu, despre decizia lui Liviu Dragnea de a-și face partid: „O să am maturitatea de a pleca când o să fiu o frână în viitorul PSD”