Pas important pentru Brexit: Guvernul britanic a aprobat acordul de ieşire din Uniunea Europeană

Pas important pentru Brexit: Guvernul britanic a aprobat acordul de ieşire din Uniunea Europeană

Guvernul britanic a aprobat miercuri seară după o şedinţă maratonul acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a anunţat premierul Theresa May la finalul discuţiilor.
Premierul britanic a numit aceste acord obţinut după negocieri extrem de dure şi tensionate drept „cea mai bună versiune care a putut fi negociată”.

„Cred cu tărie că acest lucru este în interesul întregii Marii Britanii”, a dat asigurări May în declaraţia de marţi seară.

Situaţia este însă departe de a fi încheiata, Theresa May urmează să meargă joi în Parlament pentru a prezenta textului acordului, iar discuţiile se anunţă extrem de tensionate, numeroşi parlamentari atât din tabăra pro cât şi anti Brexit arătându-şi nemulţumirea privind varianta finală.

Odată obţinută aprobarea Guvernului, acordul de Brexit va merge spre validare într-un summit excepțional al liderilor europeni, iar apoi va trebui să fie ratificat de Parlamentul britanic, parlamentele naționale ale statelor din UE și în Parlamentul European.

Termenul limită pentru finalizarea Brexitului este data de 29 martie 2019.