Actorul britanic Tom Hardy se implică în ajutorarea victimelor atacului din Manchester

Actorul britanic Tom Hardy se implică în ajutorarea victimelor atacului din Manchester
foto: Billboard

Actorul englez Tom Hardy, cunoscut pentru rolurile din filme celebre precum "Mad Mad: The Fury Road", "The Dark Knight Rises", "The Revenant"sau "Legend", a fost foarte impresionat de drama care s-a abătut asupra familiilor victimelor tragediei din Manchester și dorește să îi ajute cu orice preț.

Actorul de 39 de ani a lansat o campanie al cărei scop principal este să adune bani pentru ajutarea acestora. Tom Hardy i-a îndemnat pe toți cei care au posibilități să doneze pentru British Red Cross Society prin intermediul unei pagini create pe platforma online Just Giving.

”Sper că noi toţi vom putea să strângem fonduri, ca un gest de bunăvoinţă şi iubire, pentru a ajuta într-o mică măsură şi să reparăm – dacă va putea fi reparat vreodată – distrugerile provocate de evenimentele din seara de luni. Avem multe lucruri de făcut şi pentru mulţi dintre noi acesta va fi începutul unei vieţi noi, fără persoanele dragi lor, şi va fi o nouă viaţă pentru aceia care sunt afectaţi iremediabil de o crimă care nu are niciun motiv, niciun scop, ci a fost un simplu act de laşitate plină de cruzime, barbarie fără sens şi violenţă. Este un drum inimaginabil spre recuperare”,a spus actorul britanic.

”Terorismul este dezgustător, uciderea unor familii nevinovate şi a copiilor este inacceptabilă. Îngrijorarea mea sinceră şi profunda mea simpatie se îndreaptă acum spre aceşti oameni, spre victimele nevinovate şi de martorii care au asistat la acea atrocitate. Vă rog să ajutaţi, atât cât puteţi. Vă mulţumesc”, a mai spus Tom Hardy, potrivit Libertatea.

Atacul din Manchester a fost comis chiar la finalul concertului susținut de Ariana Grande, la care au venit, în mare parte, copii și adolescenți. În urma incidentului, 22 de persoane și-au pierdut viața și 119 au fost rănite. Cea mai tânără victimă a fost o fetiță de doi ani. Atentatul a fost revendicat de gruparea teroristă ISIS. Anchetatorii l-au arestat pe Salam Abedi, cel care a comis atacul, însă cercetările continuă fiindcă ar fi vorba despre mai multe persoane implicate.