Aderarea la Schengen mai așteaptă. Oficial german: "România îndeplinește criteriile tehnice, dar pot fi grăniceri care, în schimbul unor sume de bani, lasă autocarele cu refugiați să treacă frontiera"

Aderarea la Schengen mai așteaptă. Oficial german: "România îndeplinește criteriile tehnice, dar pot fi grăniceri care, în schimbul unor sume de bani, lasă autocarele cu refugiați să treacă frontiera"
Foto: mapamond.net

România îndeplinește criteriile tehnice pentru Schengen, dar pot fi grănicerii care să accepte foloase.

Președintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, a afirmat vineri că România îndeplinește criteriile tehnice pentru aderarea la spațiul Schengen, dar că sunt șase mari ca grănicerii noștri să fie dispuși să lase autocare cu refugiați să treacă granița în schimbul unor sume de bani.

„În principiu, poziția României pe această temă nu e una greșită. S-a spus că atât timp cât criteriile tehnice sunt îndeplinite, ar trebui să i se permită aderarea și de ceva vreme România îndeplinește aceste criterii tehnice de aderare la Schengen. Însă trebuie spus că spațiul Schengen nu atârnă undeva în imponderabilitate. (…) Ce folos are o frontieră bine securizată din punct de vedere tehnic, ireproșabilă, dacă pot exista grăniceri care, în schimbul unor foloase, unor sume de bani, lasă să treacă, să zicem, autocare cu (…) refugiați?”, a susținut Krichbaum, în cadrul unei conferințe de presă la București, scrie agerpres.

Corupția este invocată des de statele care s-au opus aderării României la Schengen. Însă, la distribuirea cotelor de imigranți nu s-a temut nimeni de asta. Din contră, Krichbaum s-a pronunțat pentru o distribuție echitabilă a acestora în cadrul Uniunii Europene, arătând că Germania nu poate să rezolve această criză pe cont propriu.

Membrii Bundestag au avut o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis, joi, pe tema gestionării crizei imigranților, dar și cu reprezentanți ai Curții Constituționale, DNA, BNR, Ministerului de Externe și ai societății civile (Detalii AICI)

Parlamentarii germani nu au vrut încă să se întâlnească și cu premierul Victor Ponta, invocând facptul că acesta este urmărit penal pentru fapte de corupție. (Detalii AICI)