Vladimir Putin nu se încurcă. A pus şefă la Comisia de Cultură din Duma rusă o ADMIRATOARE a lui STALIN (FOTO)

Vladimir Putin nu se încurcă. A pus şefă la Comisia de Cultură din Duma rusă o ADMIRATOARE a lui STALIN (FOTO)

Numire şoc în Parlamentul Rusiei.
O jurnalistă și deputată rusă cunoscută pentru laudele la adresa lui Stalin și a ideilor sale ultraconservatoare va conduce Comisia de Cultură din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului federal rus.

Candidatura Elenei Iampolskaia a fost avansată de către partidul de guvernământ Rusia Unită şi alegerea sa de către deputaţi în această funcţie influentă nu lasă loc de îndoială, în pofida opiniilor împărţite în cercurile culturale din ţară, scrie Agerpres, citând AFP.

‘Există doar două forţe capabile să menţină Rusia să nu cadă în abis. Prima este Dumnezeu, iar a doua Stalin’, a apreciat ea într-un articol din ziarul Izvestia în 2007.

‘Naţionalismul este răspunsul sufletului şi al corpului la eliminarea forţată a frontierelor. La mondializarea spaţiului nostru intim şi chiar genetic’, scria Iampolskaia într-un alt text din 2011.

Jurnalista devenită deputată în 2016este, de asemenea, cunoscută pentru susţinerea unei controversate legi din 2013 care pedepseşte ‘propaganda homosexuală în rândul minorilor’, o lege care a fost criticată de organizaţiile neguvernamentale pentru drepturile omului.

Regizorul rus de teatru Iosif Raihelgauz a denunţat viitoarea numire a Elenei Iampolskaia drept ‘monstruoasă’, în timp ce alţi reprezentanţi ai cercurilor culturale, precum scriitorul Zahar Prilepin, au salutat decizia.