Aeronavele Forțelor Aeriene Române au aterizat în Malta și Libia

Aeronavele Forțelor Aeriene Române au aterizat în Malta și Libia
Aeronava militară de transport C-130 HERCULES, aparținând Forțelor Aeriene Române, a aterizat joi, la ora 18.10, pe Aeroportul din Tripoli (Libia), iar aeronava militară C-27 J SPARTAN a aterizat, în jurul orei...

Aeronava militară de transport C-130 HERCULES, aparținând Forțelor Aeriene Române, a aterizat joi, la ora 18.10, pe Aeroportul din Tripoli (Libia), iar aeronava militară C-27 J SPARTAN a aterizat, în jurul orei 19.00, pe Aeroportul La Valleta din Malta, conform Agerpres.

Guvernul a aprobat, miercuri, pregătirea a două aeronave de transport pentru evacuarea cetățenilor români din Libia ca urmare a situației tot mai tensionate. Ministerul Apărării Nationale și cel de Externe au luat deja în calcul numărul de zboruri necesare pentru evacuarea cetățenilor români care au făcut sau ar putea face solicitări în acest sens.

Două avioane trimise miercuri de Polonia și Ucraina au evacuat deja 16 cetățeni români din capitala Tripoli. Persoanele evacuate până acum, de naționalitate slovacă, poloneză, ucraineană, kazahă sau cehă au descris scenele de pe aeroportul libian drept un haos general.

Guvernul român a anunțat, miercuri, că o aeronavă Tarom de 200 de locuri va fi trimisă în Libia în timp ce Executivul a deblocat 900.000 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat că un număr de 220 de cetățeni români au solicitat întoarcerea în țară.

Protestele din Libia survin după ce întreaga zonă a Orientului Mijlociu a fost cuprinsă de o “febră revoluționară” începută în Tunisia. Gaddafi este la cârma Libiei de 41 de ani în urma unei lovituri militare de stat.