Aeroporturile din Spania, amenințate cu grevă de Paște

Aeroporturile din Spania, amenințate cu grevă de Paște
Milioane de pasageri ai companiilor aeriene vor avea parte de neplăceri, în perioada sărbătorilor de Paște, deoarece angajații aeroporturilor au anunțat că au în plan o serie de greve, informează The...

Milioane de pasageri ai companiilor aeriene vor avea parte de neplăceri, în perioada sărbătorilor de Paște, deoarece angajații aeroporturilor au anunțat că au în plan o serie de greve, informează The Telegraph.

Primul boicot va fi pe 20 aprilie, în perioada Paștelui, atunci când vor fi ținute la sol sute de avioane, și vor continua în mai și iunie, până la sfrâșitul lui iulie. 12.500 de angajați de la Aena ( Administraţia Aeroporturilor Spaniole şi Navigaţiei Aeriene) au plănuit 22 de greve, ca formă de protest față de privatizarea companiei.

Ei amenință că vor închide aproape toate aeroporturile din țară, inclusv pe cele din Insulele Canare, o destinație populară în perioada Paștelui. În cazul în care controlorii de trafic se vor alătura grevei, călătoriile către țări precum Portugalia sau Maroc, care trec prin spațiul aerian al Spaniei, vor fi afectate.

Spania a fost anul trecut, numărul 1 ca destinație de vacanță pentru britanici. Potrivit ultimelor date publicate de Autoritatea Aviației Civile, 28 de milioane de britanici au zburat în Spania, anul trecut.

Repezentanții companiei aeriane Ryanair a spus că va fi nevoită să anuleze 300 de zboruri în perioada Paștelui, dând peste cap planurile de vacanță a 57.000 de persoane.

Spania este de asemenea o destinație importantă pentru compania aeriană britanică, Bmibaby, care leagă Spania de orașe importante precum Birmingham, Manchester, Cardiff sau Coasta de Est. “Rugăm parțile implicate să-și rezolve disputele în regim de urgență, pentru a evita eventuale neplăceri ale clienților noștri”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Anul trecut, guvernul spaniol a declarat stare de urgență din cauza unei greve a controlorilor de trafic aerian, iar acum aceeași grevă amenință vacanțele a mii de persoane.