Afganistanul a lansat o campanie împotriva imaginii degradante a femeilor în reclame

Afganistanul a lansat o campanie împotriva imaginii degradante a femeilor în reclame
Foto: thetimes.co.uk

O campanie împotriva utilizării de modele feminine în reclame a fost lansată de guvernul afgan care susține că unele anunțuri publicitare sunt „degradante” și proliferează imoralitatea printre tineri, potrivit AFP.

Deși în prezent multe reclame prezintă femei în scopul de a atrage consumatori, guvernul arată că modelele feminine nu trebuie să fie utilizate în scopuri comerciale.

”Toate reclamele în care femeile sunt utilizate ca decor, ca mod sau ca instrument pentru a câștiga bani degradează femeile afgane. Cerem tuturor mass-media să evite difuzarea de publicități care promovează distrugerea culturală, care răspândesc imoralitatea și duc la imoralitate spiritul tinerilor noștri”, se arată într-un comunicat al Ministerul de Interne al Afganistanului.

Dacă în timpul regimului taliban, între 1996 și 2001, Afganistanul era complet lipsit de orice influență occidentală, noul președinte Ashraf Ghani, s-a angajat să amelioreze statutul femeilor din Afganistan, care rămâne o societate extrem de patriarhală.