Afghanistan: 14 persoane, printre care 3 femei, au fost biciuite pe un stadion de fotbal

Afghanistan: 14 persoane, printre care 3 femei, au fost biciuite pe un stadion de fotbal

Scene dramatice au avut loc pe un stadion din Afghanistan, unde paisprezece persoane au fost biciuite miercuri la ordinul unui tribunal afgan. Aceștia au fost găsiți vinovați de „infracțiuni contra moralei” și furt, a declarat un oficial provincial, citat de AFP.

Pedepsele corporale au fost recent reintroduse în Afghanistan

Pedeapsa a fost aplicată asupra a trei femei și 11 bărbați. Hibatullah Akhundzada, a ordonat judecătorilor, la jumătatea lunii noiembrie, să aplice toate aspectele Sharia, inclusiv pedepsele corporale.

Numărul maxim de lovituri de bici pe persoană a fost de 39.

La 13 noiembrie, Hibatullah Akhundzada a ordonat judecătorilor să aplice toate aspectele legii islamice, inclusiv execuțiile publice, lapidarea (linșare prin lovire cu pietre) și amputarea membrelor pentru hoți.

„Examinați cu atenție dosarele de hoți, răpitori și instigatori la răzvrătire. Pentru „acele cazuri în care toate condițiile legii Sharia (…) au fost îndeplinite, sunteți obligați să aplicați” întreaga gamă de sancțiuni, a declarat Akhundzada, potrivit unei postări pe Twitter a purtătorului de cuvânt al talibanilor.

Rețelele de socializare sunt inundate de mai bine de un an de videoclipuri și fotografii cu luptători talibani care biciuiesc oameni pe stradă pentru diverse infracțiuni. Există, de asemenea, rapoarte despre biciuiri pentru adulter în zonele rurale după rugăciunile de vineri, dar aceste informații sunt dificil de verificat în mod independent.

Liderul suprem al talibanilor, Akhundzada, care nu a mai fost filmat sau fotografiat în public de când talibanii au revenit la putere în august 2021, conduce țara prin decret din orașul Kandahar din sud, locul de naștere al mișcării islamice fundamentaliste. În timpul primei lor guvernări (1996-2001), talibanii au aplicat cu regularitate pedepse publice, inclusiv biciuiri și execuții pe stadionul național.

Urmăriți B1TV.ro și pe