Agenții americani au avertizat Israelul să nu-i ofere informații secrete lui Donald Trump!

Agenții americani au avertizat Israelul să nu-i ofere informații secrete lui Donald Trump!

Agenții serviciilor de informații din SUA au avertizat oficialii israelieni să nu-i ofere informații secrete lui Donald Trump deoarece acestea pot ajunge la ruși, relatează The Independent. Temerilor agenților, exprimate în discuții private, erau bazate pe legăturile suspecte pe care apropiații președintelui american le au cu Kremlinul, se arată într-un articol realizat încă din luna ianuarie.

Astfel, materialul dezvăluia temerilor israelienilor că informațiile, odată ajunse la ruși, vor fi transmise Iranului.

Moscova și Teheranul s-au aliat în conflicte ca cele din Afganistan, Yemen și Siria. La polul opus, toate legăturile Iranului cu Israel au fost stopate odată cu revoluția din 1979.

Agenții americani și-au exprimat disperarea cu privire la alegerea lui Trump, se arată în articolul citat. Ei au declarat că președintele rus Vladimir Putin dispune de diferite pârghii de presiune asupra noului președinte ales și să fie prudenți atunci când oferă Casei Albe informații sensibile.

Subiectul a revenit în actualitate săptămâna aceasta, după ce The Washington Post, a relatat că Donald Trump, într-o întâlnire cu ministrul rus de externe, a dezvăluit senin informații clasificate.
Ulterior președintele american a declarat că e dreptul lui absolut să comunice și că informațiile oferite Rusiei ajută luptei împotriva extremiștilor islamici.