Airbnb a despăgubit-o cu 7 milioane de dolari pe o fată care a fost violată după ce a închiriat un apartament

Airbnb a despăgubit-o cu 7 milioane de dolari pe o fată care a fost violată după ce a închiriat un apartament
foto: Pixabay

O tânără din Australia, care a închiriat un apartament la New York pentru Revelionul 2015-2016, a fost despăgubită cu suma de 7 milioane de dolari. Fata fusese violată în apartamentul pe care l-a închiriat.

Aceasta a plecat mai devreme decât prietenii săi de la petrecerea din club la care au participat, cu puțin după miezul nopții. Bărbatul care închiriase proprietatea prin Airbnb, Junior Lee, s-a ascuns în baia apartamentului după ce grupul a plecat la petrecere.

Airbnb i-a cumpărat tăcerea cu 7 milioane de dolari

Bărbatul a fost acuzat de agresiune sexuală, acuzații la care a pledat nevinovat. În acest moment, Junior Lee se află în arest.

După presupusul atac, o echipă din partea Airbnb a contactat departamentul de poliție local pentru a oferi ajutor și pentru a caza victima într-un hotel. De asemenea, s-a oferit să plătească consilierea și transportul mamei victimei din Australia.

Pentru ca fata să nu îi dea în judecată, iar reputația lor să nu aibă de suferit, Airbnb i-a oferit tinerei și suma de 7 milioane de dolari.

Ben Breit, un reprezentant al celor de la Airbnb, a spus că „în cazurile de agresiune sexuală, înțelegerile la care am ajuns permit victimelor să vorbească liber despre experiențele lor. Aceste reguli se aplică și în cazul din New York„.