ALEGERI UNGARIA: Viktor Orban proclamă o victorie ISTORICĂ! Fidesz obţine MAJORITATEA ABSOLUTĂ în noul Parlament

ALEGERI UNGARIA: Viktor Orban proclamă o victorie ISTORICĂ! Fidesz obţine MAJORITATEA ABSOLUTĂ în noul Parlament

Fidesz, partidul premierului Ungariei, Viktor Orban, a obţinut o victorie categorică în alegerile legislative de duminică. În urma centralizării rezultatelor din 95% din secţiile de votare, partidul de gvernământ şi-a asigurat majoritatea absolută în noul parlament de la Budapesta, urmând să obţină peste 133 de mandate din 199,

Viktor Orban şi-a asigurat astfel al treilea mandat consecutiv în fruntea executivului de la Budapesta, devenind al doilea cel mai longeviv şef de guvern din Europa, după cancelarul Angela Merkel.

„Am obținut o victorie istorică și am creat posibilitatea de a proteja Ungaria”, a spus prim-ministrul Viktor Orban, potrivit dailynewshungary.com.

Pe locul al doilea în alegeri s-a plasat Jobbik, care va ocupa 26 de locuri în viitorul parlament ungar, iar pe locul al treilea Partidul Socialist, cu 20. După anunţarea rezultatelor parţiale, liderul naționalist al Jobbik, Gabor Vona, dar și conducerea Partidului Socialist maghiar şi-au înaintat demisiile.

Rezultatele preliminare sunt următoarele: FIDESZ 48,64% (2.284.460 de voturi); Jobbik 19,69% (924.590 de voturi), Partidul Socialist Ungar 12,24% (574.918 de voturi); LMP 6,82% (320.491 de voturi); DK 5,52% (259.329 de voturi).

Prezenţa la urne a fost una record. Aproape 70 la sută dintre cetăţenii cu drept de vot au mers să-şi exprime opţiunea înainte de ora închiderii oficiale.

Ultima oră
09:03 - Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc cu varianta Delta”
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)