Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”

Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”
Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”. Sursa Foto: Hepta/DPA

Consilierul președintelui ucrainean, Aleksei Arestovich este de părere că autoritățile ruse au început să pregătească moral populația pentru cedarea peninsulei Crimeea.

Aleksei Arestovich a făcut referire la declarația recentă a purtătorului de cuvânt al Kremlinului, având în vedere disputele teritoriale dintre cele două state.

Aleksei Arestovich: Peninsula va deveni din nou ucraineană

Peninsula va deveni din nou ucraineană”, a declarat Aleksei Arestovich, consilierul lui Volodimir Zelenski, subliniind, în timpul emisiunii Feygin Live, că narațiunile politice ale Rusiei s-au schimbat.

Arestovich a menționat că, până la declarația lui Dmitri Peskov despre pretențiile și disputele teritoriale, se vorbea „despre referendumul popular, care a decis reunificare seculară cu Rusia”. „Acum, însă, am aflat că e o dispută teritorială”, a explicat acesta.

Schimbarea de poziție care i-a atras atenția consilierului președintelui Zelenski

Consilierul lui Volodimir Zelenski a susținut că purtătorul de cuvânt al Kremlinului nu vorbește din capul lui.

Schimbarea vocabularului politic înseamnă schimbarea poziționării politice. Ei au ales calea de a vinde viitorul acord de pace populației, în care Crimeea va fi un element de dispută teritorială”, a mai spus oficialul de la Kiev.

De asemenea, pe data de 16 mai, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că țara sa are cu Ucraina o dispută teritorială, ceea ce nu este valabil pentru Finlanda și Suedia, informează Libertatea.

Urmăriți B1TV.ro și pe