Consilierul președintelui ucrainean, Aleksei Arestovich, avertizează: „Rușii planifică o sperietură sub forma unei ofensive groaznice”

Consilierul președintelui ucrainean, Aleksei Arestovich, avertizează: Rușii planifică o sperietură sub forma unei ofensive groaznice
Foto: Hepta/DPA Images.

Armata rusă se pregătește pentru o ofensivă în mai multe direcții. Ocupanții au încercat deja de trei ori să pătrundă în zona Avdiivka, susține consilierul președintelui ucrainean, Aleksei Arestovici, în cadrul unui interviu pentru Feighin Live.

Armata rusă planifică o nouă ofensivă

„Rușii planifică o sperietură sub forma unei ofensive groaznice. Mică, dar îngrozitoare. Ei plănuiesc o ofensivă în mai multe direcții. Trupele ruse s-au regrupat în localitatea Popasnaia și se pare că vor merge fericiți la vest sau la nord de Popasnaia”, a precizat Arestovici.

Potrivit acestuia, invadatorii au făcut trei tentative de asalt „eroice” în zona Avdiivka: „Artileria noastră le-a răspuns, dar ei vor să pătrundă și vor cu adevărat, pentru că partidul cere încercuirea lui Rubijne, Severodonețk și Lysychansk”, a rezumat consilierul lui Zelenski.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Ukraine.ua (@ukraine.ua)

Când se va încheia conflictul ruso-ucrainean

Războiul pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei se va încheia numai după victoria Forțelor Armate ale Ucrainei pe câmpul de luptă.

Maxim Jorin, fostul comandant al regimentului Azov, care acum apără orașul Mariupol, a declarat acest lucru într-un interviu pentru Channel24.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Ukraine.ua (@ukraine.ua)

Militarul a subliniat că nu mai crede în diplomație cu interdicția de a trage: „Războiul se va încheia pe câmpul de luptă. Nu cred, și despre asta vorbesc de multă vreme, într-un joc de diplomație cu interdicție de a trage”.

El a amintit că războiul durează de opt ani. Din prima zi a fost evident că va dobândi noi etape, scări, și va fi decis doar pe câmpul de luptă.

„Cu siguranță, lumea de astăzi nu poate exista fără diplomație, relații diplomatice. Dar toate bătăliile de pe câmpul de luptă vor fi decisive. Armata ucraineană este cea care va decide victoria în acest război”, a conchis ex-comandantul regimentului „Azov”.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Ukraine.ua (@ukraine.ua)

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră