Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, în vizorul autorităților din Rusia: Organizația sa, vizată de peste 200 de percheziții, ce au avut loc în paralel în 41 de orașe

Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, în vizorul autorităților din Rusia: Organizația sa, vizată de peste 200 de percheziții, ce au avut loc în paralel în 41 de orașe

Organizația anticorupție a lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, a fost, marți, ținta unui nou val de percheziții, potrivit AFP preluată de Agerpres.

Operațiunile vin într-un moment în care Fondul de Luptă împotriva Corupției (FBK) se află mai mult ca oricând în colimatorul autorităților ruse. Comitetul de anchetă a precizat, printr-un comunicat de presă, că perchezițiile au vizat atât domiciliile angajaţilor, cât şi birourile organizaţiei, în 30 de regiuni ale Rusiei. „Conturi bancare ale Fondului de Luptă împotriva Corupţiei (FBK) au fost îngheţate”, a adăugat comitetul.

Este „al treilea val” de percheziții, în numai trei săptămâni, după cum a precizat chiar Navalnîi, care a denunțat comportamentul autorităților pe Twitter. De asemenea, el a difuzat imagini de supraveghere video, fără a le preciza originea, pe care pot fi văzuţi poliţişti cu măşti şi căşti în birourile FBK.

Ivan Jdanov, directorul FBK, a postat și el pe Twitter și a relatat că, în jurul orei 9.00 (ora României), agenții „au spart ușa” de la sediul organizației. El a adăugat că aceste percheziţii au avut loc peste tot în Federaţie Rusă, din Rusia europeană şi până în Extremul Orient rus, trecând prin Siberia. Printre oraşele vizate s-au numărat Moscova, Vladivostok, Ekaterinburg, Samara, Celiabinsk şi Iaroslavl.
Peste 200 de percheziții au avut loc în paralel în 41 de orașe, vizând FBK, angajații săi și voluntari, doar în luna septembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari
22:25 - Tatăl premierului britanic Boris Johnson a obţinut cetăţenia franceză: „Voi fi întotdeauna european”