Alertă în Franța! Autoritățile au evacuat mai multe secții de votare din motive de securitate

Alertă în Franța! Autoritățile au evacuat mai multe secții de votare din motive de securitate
Foto: Sigmalive

Poliția franceză a luat decizia de a evacua duminică mai multe secţii de votare, invocând motive de securitate în localităţile Besancon, Saint-Omer, Haguenau şi Paris, iar în jur de 47 de milioane de alegători sunt aşteptaţi să voteze în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, potrivit news.ro.

Alegerile se desfăşoară în condiţii de securitate sporite, în urma atacului jihadist din urmă cu trei zile asupra poliţiştilor de pe bulevardul Champs-Elysees.

O serie de incidente minore au determinat ca autoritățile franceze să evacueze mai multe secţii de votare.

Din fericire, polițiștii au anunțat că toate alertele de securitate înregistrate până în prezent s-au dovedit a fi false, iar o secţie de votare a fost evacuată după descoperirea unei maşini abandonate în localitatea Besancon, situată în apropiere de Dijon.

Oamenii legii au găsit o armă în maşina furată şi abandonată cu motorul pornit, dar nu există nicio ameninţare pentru alegătorii din Besancon.

„Nu este vorba de o acţiune teroristă, este o treabă care ţine de legea penală”, a declarat directorul securităţii publice din regiunea Doubs, Benoit Desferet.

Polițiștii au mai evacuat o secţie de votare din arondismentul 20, după descoperirea unui autovehicul suspect parcat în apropiere.

S-au suplimentat numărul poliţiştilor prezenți duminică pentru a asigura securitatea la secţiile de vot din capitala Franței.

„Se va asigura un gardian suplimentar şi o consolidare a personalului la orice secţie de vot care are nevoie de aceste măsuri”, a declarat un oficial al primăriei metropolei Paris.