Alertă la nivel mondial: Iranul a testat o rachetă balistică cu rază medie de acțiune

Alertă la nivel mondial: Iranul a testat o rachetă balistică cu rază medie de acțiune

UPDATE:Casa Albă a tranmis prin vocea purtătorului de cuvânt, Sean Spicer, că este "la curent" cu acțiunile Iranului și va examina natura rachetei înainte de a face alte precizări.

"Suntem la curent cu faptul că Iranul a tras această rachetă. Examinăm natura exactă", a declarat Sean Spicer, purtător de cuvânt al lui Donald Trump, întrebat despre informații difuzate de canalul Fox News.

Un oficial american a anunțat luni că Iranul a efectuat duminică un exercițiu militar, testând o rachetă balistică cu raza medie de acțiune care a explodat după ce a parcurs aproximativ 630 de mile (peste 1.000 de kilometri), scrie Reuters.

Oficialul, care a furnizat informația sub protecția anonimatului, a precizat că testul a avut loc în apropiere de baza militară de la Seman.

Ultima astfel de lansare din partea regimului de la Teheran a avut loc în iulie 2016, iar acestă decizie a Iranului vine în contextul tensionării relației cu Statele Unite după ce președintele Donald Trump a interzis prin decret prezidențial accesul cetățenilor iranieni, precum și a celor din alte 6 state considerate a avea mari probleme cu teroriștii.

De asemenea, noul președinte american a precizat încă din campania prezidențială că "va rupe" acordul nuclear semnat de Iran cu marile puteri occidentale, inclusiv Statele Unite, prin care regimul de la Teheran se obliga să înceteze programul de dezvoltare nucleară în schimbul ușurării sancțiunilor economice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:13 - G7 va trimite un ajutor de 18,4 miliarde de dolari Ucrainei. Grupul este pregătit „să facă mai mult dacă este nevoie”
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)