Ambasada României la Londra, apel către românii din Marea Britanie: „Să se informeze din surse oficiale”

Ambasada României la Londra, apel către românii din Marea Britanie: Să se informeze din surse oficiale

Ambasada României la Londra a făcut apel la românii din Marea Britanie care vor să își exprime opțiunea de vot să se informeze din surse oficiale în legătură cu adresele secţiilor de votare organizate în Regatul Unit.

Informaţiile cu privire la adresele corecte ale celor 50 de secţii de votare organizate în Regatul Unit sunt disponibile pe pagina de web a Ministerului Afacerilor Externe la adresahttp://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2020/alegeriparl_2020/ahaep_sectii_strainatare_parlamentare.pdf?fbclid=IwAR2lz-9vaxO03n9lhFqHPzv_5f5CLvI8jsKfwtJlIhUUauPZGiXyKJyMVxk.

De asemenea, acestea pot fi găsite şi pe paginile de web ale misiunii diplomatice a României în Regatul Unit: http://ambasada-romaniei.co.uk/ro/actiuni-ale-ambasadei/actiuni-ale-ambasadei/update-lista-sectiilor-de-votare-din-regatul-unit-al-marii-britanii-si-irlandei-de-nord?fbclid=IwAR3blD0QjVPpa8gKmSJyo3gH_j71T0tSNOjPa8j4p7UFDmFLMaBRvjNvfZM, respectiv https://londra.mae.ro/local-news/2295

Totodată, pentru a facilita identificarea secţiilor de votare, Ambasada României la Londra a realizat şi a mediatizat o Hartă interactivă disponibilă lahttp://ambasada-romaniei.co.uk/ro/actiuni-ale-ambasadei/harta-sectiilor-de-votare-din-regatul-unit?fbclid=IwAR2_mcZNzyYpR8AlMTx3lmwpaS3J8eZb8qLUGalgxKnnHX-8R3So3YKe8bk.

Misiunea diplomatică românească face aceste precizări pe pagina sa de Facebook în urma apariţiei unui articol fake-news în Sputnik.md cu privire la adresele secţiilor de votare organizate în Regatul Unit, care induce în eroare alegători români din Londra cu privire la locaţiile unde îşi pot exercita dreptul de vot.

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)