Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”

Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”. Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Ambasada Rusiei în România a reacționat miercuri la zvonurile potrivit cărora starea de sănătate a liderului de la Kremlin nu este tocmai bună.

Reacția Ambasadei Rusiei în România la informațiile despre starea de sănătate a lui Putin

Într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook, ambasada le mulțumește celor care și-au exprimat dorința de a-l ajuta pe președintele rus și menționează totodată că informațiile apărute în presă sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise de armata rusă în Ucraina.

„Le suntem recunoscători celor care și-au exprimat dorința de a „ajuta vindecării” Președintelui Rusiei, Vladimir Putin, inclusiv chiar și de a deveni un donator dacă va trebui.

Vă îndemnăm să nu vă faceți griji pentru sănătatea domnului Președinte, întrucât zvonurile și speculațiile presei occidentale, din păcate, des replicate și în România, despre boala Șefului Statului rus sunt la fel de neadevărate ca și falsurile care apar constant despre, să zicem, „masacrele” efectuate de către trupele ruse asupra civililor din Bucea, Borodianka și alte localitățile Ucrainei.

Angajații Ambasadei, la rândul lor, urează sincer sănătate tuturor oamenilor simpatizanți și grijulii care ne-au scris”, a transmis Ambasadei Rusiei în România.

Noile indicii întăresc zvonurile despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin

Noi controverse au apărut privind starea de sănătate a lui Vladimir Putin, în contextul în care, la discuția cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu, Putin s-a ținut de masă timp de 12 minute, iar la o întrevedere cu omologul său belarus, Aleksandr Lukanșenko, arată că mâna președintelui rus tremura incontrolabil și că acesta părea că urmează să se împiedice.

Speculații despre problemele de sănătate ale lui Putin există încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina, însă în mai multe momente de la evenimentul din 9 mai, inclusiv când a mers la Mormântul Soldatului Necunoscut pentru a depune o coroană de flori, Vladimir Putin părea să meargă cu un pas greu, ca și cum ar fi încercat să mascheze o ușoară șchiopătare.

Aceste noi indicii întăresc zvonurile persistente din ultima vreme, cum că președintele rus nu se simte tocmai bine, iar starea lui de sănătate s-a înrăutățit în timpul războiului.

Urmăriți B1TV.ro și pe