UPDATE/ Ambasadorul din Costa Rica, RECHEMAT la București. Scandal la MAE după fuga Elenei Udrea // Precizările Ministerului de Externe

UPDATE/ Ambasadorul din Costa Rica, RECHEMAT la București. Scandal la MAE după fuga Elenei Udrea // Precizările Ministerului de Externe

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a trimis redacției B1 TV o precizare pe care o redăm integral la finalul articolului

Scandalul privind fuga în Costa Rica a fostului ministru Elena Udrea și a fostei șefe DIICOT, Alina Bica, atinge cote maxime.

Ministerul de Externe (MAE) a avut, zilele trecute, o primăreacție în acest caz, iar, miercuri, ambasadorul Ion Vîlcu a fost rechemat la București prin semnarea decretului de către Klaus Iohannis.

Decret privind rechemarea domnului Ion Vîlcu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Statele Unite Mexicane, Republica Nicaragua, Republica El Salvador, Republica Costa Rica, Republica Guatemala şi în Republica Honduras”, anunță Administrația Prezidențială.

Amintim că MAE a declarat că ambasada României care avea în jurisdicție și Costa Rica nu a fost înștiințată de autoritățile statului din America Centrală că Udrea ar fi primit statutul de refugiat.

PRECIZARE MAE

Decretul privind rechemarea domnului Ion Vîlcu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Statele Unite Mexicane, Republica Nicaragua, Republica El Salvador, Republica Costa Rica, Republica Guatemala şi în Republica Honduras semnat de președintele României, Klaus Iohannis nu are nicio legătură cu cazul menționat de dumneavoastră.

Decizia de încheiere a mandatului domnului Ion Vîlcu s-a realizat la solicitarea acestuia, înaintată la începutul lunii martie, și are la bază o motivație exclusiv profesională, care se referă la noua calitate pe care Ion Vîlcu o va ocupa în cadrul conducerii Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO).

Preluarea acestei poziții importante de decizie și influență în cadrul acestui organism internaționalreprezintă o confirmare a expertizei și calității profesionale a diplomaților români în plan multilateral.