Ambasadorul Marii Britanii: Sper ca în turul doi să fie altă situație, să poată vota toți cei care vor

Ambasadorul Marii Britanii: Sper ca în turul doi să fie altă situație, să poată vota toți cei care vor
Foto: stiri.tvr.ro

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a declarat, că speră ca în turul al doilea al alegerilor să fie ”altă situaţie” față de aglomerația de la primul tur, astfel încât ”să nu fie cozi prea lungi, iar toţi cei care vor să voteze să o poată face”.

Paul Brummell a declarat, vineri, la Iaşi, că organizarea alegerilor cade în sarcina guvernului român.

”Alegerile sunt organizate de Guvernul român şi nu vreau să comentez cum sunt organizate sau despre procedurile administrative. Dar sperăm ca pe 16 noiembrie să fie altă situaţie pentru toţi cei care vor să voteze la Londra şi în alte oraşe, astel încât să nu fie cozi prea lungi, iar toţi cei care vor să voteze să o poată face. Am auzit că Biroul Electoral Central a examinat situaţia după primul tur şi că vor fi nişte modificări. Însă, bineînţeles, aceste decizii sunt luate de autorităţile din România”, a afirmat Paul Brummell, pentru Mediafax.

Ambasadorul Marii Britanii a mai spus că a discutat cu ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, despre situaţia creată la alegerile din străinătate de la primul tur.

”Ministrul Stanoevici mi-a explicat că va exista o discuţie între Ministerul Afacerilor Externe şi BEC pentru ca situaţia să fie mai uşoară pentru cei care vin să voteze în turul al doilea”, a mai afirmat Paul Brummell.