Americanii sunt interceptați în secret de avioane modificate, cu antene de telefonie mobilă

Americanii sunt interceptați în secret de avioane modificate, cu antene de telefonie mobilă

Departamentul de Justiție al Statelor Unite are acces la mii de telefoane mobile ale cetățenilor prin antene false de comunicație, amplasate în avioane, o vânătoare de infractori care afectează un mare număr de persoane nevinovate, spun surse citate de Wall Street Journal, potrivit digi24.ro.

Avioanele funcţionează ca antene de telefonie mobilă zburătoare. Preiau semnalul mobil cu tot cu vocile pe care le poartă. Acest program de interceptări aeriene cu avioane Cessna modificate funcţionează în secret din 2007, arată sursa citată.

Avioanele decolează de pe cinci aeroporturi mari și au o rază de acţiune suficient de mare cât să acopere acopere întreg teritoriul Statelor Unite. Aparatele de zbor sunt dotate cu un dispozitiv care imită antenele marilor companii de telefonie mobilă.

Telefoanele mobile sunt setate din fabrică să se conecteze la antena care are cel mai puternic semnal. Și cu toate că nu sunt la fel de puternice că antenele operatorilor mobili, antenele de pe avioanele șerifilor federali pot păcăli telefoanele să se conecteze la ele.

Odată conectate la telefoane, dispozitivele de pe avioane pot intercepta toate convorbirile efectuate.

Autorităţile americane au refuzat să dea detalii despre acest program spunând că infractorii nu trebuie să cunoască modul de funcţionare al sistemelor de supraveghere

Ultima oră
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)